fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Grad Slavonski Brod obavještava građane da će se u ponedjeljak, 26. srpnja, u vremenu od 20.30 do 22:30 sati provoditi adulticidno suzbijanje komaraca. Adulticidni tretman provodit će se na ograničenim gradskim područjima, odnosno na području oko ŠRC „Poloj“ i na prostoru oko Vijuša (uz Gradske bazene). Suzbijanje komaraca provodit će se sa zemlje primjenom uređaja za toplo zamagljivanje s vozila u pokretu pri čemu će se koristiti insekticid propisno registriran i dopušten za tu namjenu rješenjem Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Pčelari koji imaju košnice na području na kojem se planira provesti adulticidno suzbijanje komaraca mole se da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi zaštitili svoje pčele, a građane se moli da se tijekom suzbijanja komaraca ne zadržavaju na otvorenom (bez prijeke potrebe) u područjima gdje će se tretman provoditi.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, adulticidno suzbijanje komaraca će se odgoditi, a u tom slučaju građani će biti pravovremeno obaviješteni o novom terminu.