fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Grad Slavonski Brod, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, od jučer je počeo provoditi programe javnih radova na uređenju okoliša i javnih površina na širem području grada. Javne radove će do 12. prosinca 2021. godine obavljati trideset osoba s evidencije nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a među kojima su i pripadnici romske nacionalne manjine.

Osim pripadnika romske nacionalne manjine, ciljne skupine, odnosno osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada bili su hrvatski branitelji, djeca i supružnici poginulih i nestalih branitelja, žrtve seksualnog nasilja u ratu, roditelji s 4 i više malodobne djece, roditelji djece oboljele od malignih bolesti, osobe bez stečene kvalifikacije, žrtve obiteljskog nasilja, mlade osobe proizašle iz sustava skrbi (domova za djecu), liječeni ovisnici o drogama, beskućnici i dr.

Grad Slavonski Brod na ovaj način potiče zapošljavanje ranjivih društvenih skupina koje se svakodnevno susreću s brojnim egzistencijalnim teškoćama, a zapošljavanjem u obavljanju javnih radova ujedno stječu kompetencije koje će ih učiniti konkurentnijima na tržištu rada.