fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Upravni sud u Splitu poništio je rješenje Državnog inspektorata prema kojemu kućice na Gradskom odmaralištu Korčula trebaju biti uklonjene. S obzirom da su postavljene kućice na navedenom odmaralištu mobilne te se sukladno tome ne mogu smatrati građevinom, Grad Slavonski Brod podnio je tužbu protiv donesenog rješenja Državnog inspektorata.

U tužbi je Grad istaknuo kako se u slučaju postavljenih kućica na Gradskom odmaralištu ustvari radi o mobilnim prikolicama, a ne o čvrstim građevinama te da Zakon o gradnji definira kako je tu riječ o „mobilnim objektima za koji nije propisana obveza prethodnog ishođenja građevinske dozvole.“ Nadalje, Grad je ustvrdio kako je „nejasno po kojoj zakonskoj osnovi je tuženik [Državni inspektorat] utvrdio da se u konkretnom slučaju radi o građevinama, te iz kojeg zakonskog ili podzakonskog propisa je utvrđena nadležnost tuženika za izdavanje predmetnog naređenja“. Sukladno svemu izloženom, Upravni sud u Splitu poništio je rješenje Državnog inspektorata te ovaj sudski predmet odlučio vratiti na ponovni postupak što će reći da trenutno postavljene kućice na Gradskom odmaralištu Korčula neće biti uklonjene.

Brođani i Brođanke će, stoga, i ovoga ljeta moći godišnji odmor provesti na poznatom Gradskom odmaralištu, a za nadolazeću sezonu do sada je zabilježeno 150 rezervacija koje uključuju 5.551 noćenje. Prijave za ljetovanje još uvijek traju, a zainteresirani građani sve potrebne informacije mogu dobiti putem elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., osobno na adresi Brod-Turist d.o.o., Stjepana pl. Horvata 2, 35 000 Slavonski Brod ili na broj mobitela 097/ 692 1346 svakim radnim danom od 7:30 do 15:30 sati.

 Presuda Upravnog suda u Splitu