fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Grad Slavonski Brod nastavlja s provođenjem javnih natječaja zahvaljujući kojima  mlade obitelji imaju mogućnost ostvarivanja prava građenja obiteljskih kuća na gradskim zemljištima s mogućnošću otkupa. Naime, ovoga puta mladim se obiteljima nudi ukupno 19 gradskih zemljišta na kojima mogu izgraditi obiteljsku kuću. Sedam nekretnina se nalazi u Mosorskoj ulici, šest nekretnina u Naselju Josipa Franka, tri nekretnine nalaze se u Ulici Vida Došena i tri nekretnine u Branimirovoj ulici.

Mjesečne naknade za pravo građenja kreću se od 31,42 kn do 73,88 kn, a otkupne cijene nekretnina od 70,12 kn po m2 do 172,53 kn po m2. Površine nekretnina veličine su od 500 m2 do 652 m2. Rok za predaju ponuda je 15 dana, a ponuditelji ne smiju biti stariji od 45 godina i imati u vlasništvu nekretninu na području Republike Hrvatske koja rješava njihovo stambeno pitanje.

Od 2017. godine, kada je Grad počeo provoditi ovu mjeru, pravo građenja obiteljskih kuća na gradskoj parceli do sada je ostvarilo više od 40 mladih obitelji. Grad kroz ovaj projekt želi pomoći mladim obiteljima da jednostavnije dođu do prve nekretnine te ih tako rasterećuje velikog troška prilikom gradnje obiteljske kuće. Naime, obitelji imaju mogućnost svojevrsnog zakupa gradskog zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na razdoblje od 99 godina, a ako za to pokažu interes, nakon razdoblja od deset godina, gradsko zemljište mogu i otkupiti od Grada, a pri tome se cijena zemljišta umanjuje za ukupan iznos uplaćenog prava građenja koje je i nasljedno. Nakon sklopljenog ugovora o pravu građenja na gradskom zemljištu mlade obitelji imaju rok od tri godine za izgradnju kuće.

Pozivamo sve zainteresirane građane da se prijave na natječaj do 26. svibnja 2021. godine, a sve informacije o spomenutom natječaju dostupne su na poveznici.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona Gradske uprave u Slavonskom Brodu 035/217-039.