fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

I dalje se odvijaju infrastrukturni radovi na europskom projektu „Interpretacijski centar Ivana Brlić-Mažuranić“ vrijednom više od 17 milijuna kuna koji će Kući Brlić dati zasluženo mjesto na području kulture u Slavonskom Brodu.

Unutarnji prostor Kuće Brlić sada je već poprimio drugačiji izgled. Završeno je žbukanje i gletanje zidova, izrada podložnog betona u podrumu te izrada hidroizolacije i toplinske izolacije podruma i temeljne ploče podruma. U podrumu je izrađeno i armirano betonsko okno dizala te se unutar dvorišne kućice također izvode armirano betonski radovi. Izrada toplinske izolacije, kao i međukatne konstrukcije potkrovlja je završena. Postavljena je i keramička obloga zidova i podova sanitarija te je ugrađena sanitarna oprema.

Kako bi svi radovi bili završeni u zadanim rokovima, u narednom periodu preostalo je postaviti čeličnu konstrukciju dizala te izvesti radove na keramičkim oblogama zidova i podova te soboslikarske radove, a završetak rekonstrukcije cijelog obnovljenog prostora završit će se opremanjem.

Kuća Brlić u budućnosti nudit će jedinstvene sadržaje i programe namijenjene svim generacijama građana i onih koji dođu u posjet Slavonskom Brodu kao što su suvenirnica, dnevna knjižnica, galerija, Ivanin stan, stan za znanstvenike te galerijski prostor. Prostor Kuće Brlić bit će prvenstveno posvećen očuvanju i prezentaciji baštine te uspomene na našu poznatu književnicu.

IMG_4774_resize.JPG IMG_4775_resize.JPG IMG_4777_resize.JPG

IMG_4778_resize.JPG IMG_4782_resize.JPG IMG_4785_resize.JPG

IMG_4787_resize.JPG IMG_4789_resize.JPG IMG_4790_resize.JPG

IMG_4794_resize.JPG IMG_4798_resize.JPG IMG_4800_resize.JPG

IMG_4803_resize.JPG