fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Romska organizacija mladih Hrvatske u suradnji s Centrom za mirovne studije i Udrugom Arterarij ovoga tjedna od 26. travnja do 8. svibnja 2021. godine obilježavaju Tjedan jednakosti u Slavonskom Brodu.  

U sklopu obilježavanja Tjedna jednakosti danas je na glavnom gradskom Trgu izveden performans „Rušimo zid predrasuda i diskriminacije“ čiji je cilj osvijestiti građanke i građane o raznim predrasudama s kojima su Romkinje i Romi suočeni/e svakoga dana. Dodatno, kroz rušenje postavljenog zida želi se i simbolički pridonijeti urušavanju stereotipa u svakodnevici.

U sklopu obilježavanja Tjedna jednakosti u Slavonskom Brodu bit će upriličene i određene kulturno-umjetničke aktivnosti. Tako će danas, 26. travnja 2021. godine u 19 i 30 sati građani besplatno moći pogledati predstavu „POGLEDAJME“ Romana Nikolića u suradnji s glumcima Severinom Lajtman i Sinišom-Senadom Musićem koja istražuje i progovara o identitetu i društvenim odnosima. Također, Tjedan jednakosti bit će i upotpunjen audio-vizualnom izložbom „Jednog dana život će biti lijep“ Barbare Matejčić i Ane Opalić, koja se može pogledati do 8. svibnja 2021. godine u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod.

Tjedan jednakosti će se između travnja i srpnja održati u šest hrvatskih gradova – Zagrebu, Slavonskom Brodu, Rijeci, Kutini, Čakovcu, Belom Manastiru kako bi se upozorilo na posljedice diskriminacije i potaknulo na jednakost.