fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Danas obilježavamo Dan planeta Zemlje kojemu je za cilj buđenje svijesti i djelovanje na smanjenje čovjekovog štetnog utjecaja na okoliš.

Dan planete Zemlje obilježen je prvi put 22. travnja 1970. godine kako bi se naglasila potreba za očuvanjem prirodnih resursa planeta. Do danas, u obilježavanje Dana planeta Zemlje želi se uključiti što više zemalja na svijetu kako bi se razmislilo o rješavanju problema koji utječu na naš planet. 

Dan planeta Zemlje svake godine održava se s posebnim fokusom na određeni problem. Ovogodišnja tema Dana planeta Zemlje je „Restore OurEarth“ (Obnovimo našu Zemlju).

Ne samo na Dan planete Zemlje, već u svakodnevnom životu i tijekom ostatka godine možemo promijeniti način života kako bismo smanjili utjecaj na okoliš.

Grad Slavonski Brod već godinama provodi projekte na području uređenja i zaštite okoliša s ciljem smanjenja onečišćenja okoliša te uštede u potrošnji energije. Tako se iz gradskog proračuna sustavno ulažu sredstva za izgradnju i modernizaciju sustava javne rasvjete s posebnim naglaskom na energetsku učinkovitost novih rasvjetnih tijela, koja omogućuju značajnu uštedu u potrošnji energije te smanjenje emisije CO2. Istovremeno, radi se i na projektima obnove energetske učinkovitosti gradskih dječjih vrtića i škola, izgradnje novih reciklažnih dvorišta te ozelenjavanju gradskih ulica i naselja. 

Svojim primjerom želimo potaknuti i ostale građane Slavonskog Broda da odgovornim ponašanjem i brigom o okolišu zajedno zaštitimo naš planet Zemlju.