fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Grad Slavonski Brod nastavlja s pričom vezanom uz zadržavanje mladih u Slavonskom Brodu planirajući ulazak u još jednu investiciju kao trajnu i novu vrijednost grada izgradnjom još jednog naselja za mlade obitelji. Naime, buduće moderno i zeleno naselje nalazit će se u Ulici Vida Došena, preko puta već postojećeg naselja za mlade čiji je rad na projektu Grad započeo još 2017. godine.

Spomenuto naselje za mlade obitelji sastojat će se od niskoenergetskih višestambenih zgrada nižih etaža, a rasprostirat će se na površini od čak 41 000 m2. Svi stambeni objekti će se temeljiti na maksimalnom iskorištavanju energije iz obnovljivih izvora i korištenja maksimalno efikasnih sustava grijanja, hlađenja i ventilacije te na taj način zadovoljavati najviše energetske standarde.

Naglasak novog projekta prvenstveno se stavlja na zeleni prostor što će dodatno formirati čistu, prozračnu i zelenu okolinu naselja u kojem će biti formirane i vrtne površine unutar bloka zgrada, ali i na prohodnim krovnim terasama na kojima su predviđene lagane pergole prekrivene raznovrsnim ukrasnim biljem koji će biti namijenjeni svim stanarima za ugodan boravak i druženje.  

Cilj ovakvih projekata je kreacija urbanog naselja po mjeri današnjice te želja za kvalitetnim i funkcionalnim prostorom te kvalitetom doma kako bi se Slavonski Brod stavio na kartu zelenih gradova kojemu je briga o okolišu daljnji cilj budućeg razvoja. 

Budući izgled novog naselja za mlade možete vidjeti u galeriji fotografija.

SBN_render-ABOVE BUILDINGS_resize.JPG SBN_render-ABOVE GARDENS_resize.JPG SBN_render-CAR STREET_resize.JPG

SBN_render-CORNER UP_resize.JPG SBN_render-DUCAN FAR_resize.JPG SBN_render-DUCAN UP_resize.JPG

SBN_render-FIRST_resize.JPG SBN_render-FROM DUCAN_resize.JPG SBN_render-ISOMETRIC ALL_resize.JPG

SBN_render-PHOTO DAN_resize.JPG SBN_render-PHOTO NUBLADO_resize.JPG SBN_render-SETNICA KID_resize.JPG

SBN_render-SETNICA UP START_resize.JPG SBN_render-SETNICA_resize.JPG SBN_render-STREET BETWEEN-noche_resize.JPG

SBN_render-STREET COOL_resize.JPG SBN_render-STREET CORNER_resize.JPG