fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije donio je Zaključak kojim predlaže osnivačima škola donošenje odluke o načinu organizacije nastave u razdoblju od 19. travnja do 30. travnja 2021. godine. Stožer je u svome Zaključku predložio model A nastave (uživo) za učenike razredne nastave (od 1. do 4. razreda) i za one učenike koji imaju praktičnu nastavu i vježbe te model C (nastava na daljinu) za učenike predmetne nastave (od 5. do 8. razreda).

Analizom unutar osnovnih škola u Slavonskom Brodu, a čiji je osnivač Grad Slavonski Brod, utvrđeno je kako u većini škola ne postoji niti jedan učenik predmetne nastave koji je u samoizolaciji, a na razini svih osnovnih škola u samoizolaciji se od ukupno 2645 učenika predmetne nastave nalazi svega njih 13 od kojega je samo jedan učenik pozitivan na COVID. Sukladno dobivenim podacima, Grad Slavonski Brod mišljenja je kako zbog izrazito malog broja odsutnih učenika u školama i povoljne epidemiološke situacije unutar njih, nema potrebe organizirati nastavu prema C modelu kako je to navedeno u Zaključku Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije pa će učenici predmetne nastave gradskih osnovnih škola nastavu pohađati uživo.

Radi daljnjih mjera opreza, svakodnevno će se promatrati stanje u svim gradskim osnovnim školama te će se žurno reagirati primjerenim modelom nastave ukoliko se uoči pogoršanje epidemiološke situacije. O svemu će učenici i roditelji biti pravovremeno obaviješteni.