fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Dugoiščekivani projekt izgradnje novog autobusnog kolodvora započeo je u svibnju prošle godine, a trebao bi biti gotov u drugoj polovici ove godine čime će Slavonski Brod dobiti moderne i kvalitetne uvjete koji će zadovoljavati sve potrebe građana i autobusnih prijevoznika koji prometuju kolodvorom.

Radovi iz dana u dan napreduju kako bi se objekt novog autobusnog kolodvora završio prema ugovorenim rokovima. Osim što je do sada postavljena kompletna čelična nosiva konstrukcija, dovršena je i krovna konstrukcija sa oborinskom odvodnjom na novom objektu budućeg autobusnog kolodvora. Većina građevinskih radova na izgradnji paviljona je dovršena te se trenutno izvode ostali instalaterski i obrtnički radovi na paviljonima. Također, postavljen je i većinski dio tamponskog sloja na prometnoj površini autobusnog kolodvora.

Podsjetimo, nova zgrada autobusnog kolodvora bit će izgrađena s najmodernijim materijalima i zadovoljavat će najviše ekološke standarde. Sastojat će se od ukupno tri paviljona i ostalih sadržaja poput garderobe, toaleta, pekarnice, kioska, caffe bara, i sl., a novi autobusni kolodvor bit će opremljen i punionicama na električnu energiju.