fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti
Budući izgled stadiona kraj Save

Grad Slavonski Brod nastavlja s ulaganjima u sportsku infrastrukturu. Nakon izgrađene istočne tribine na stadionu kraj Save, uskoro se očekuje početak radova na izgradnji pomoćnih igrališta s umjetnom podlogom. Naime, nakon raspisanog natječaja za rekonstrukciju sportskih igrališta stadiona kraj Save od 19. ožujka 2021., danas je održano javno otvorenje ponuda ponuditelja.

Na istočnom dijelu stadiona kraj Save nalazi se postojeći teren s prirodnom travom na kojemu se za vrijeme loših vremenskih uvjeta ne mogu odvijati treninzi te službene utakmice, a zbog nepostojanja rasvjete nije moguće niti odrađivanje večernjih treninga.

Novim se projektnim rješenjem sa sjeverne strane stadiona gradi veliko nogometno pomoćno igralište sa završnom podlogom od umjetne trave (dimenzija 64x100 metara). S južne strane kompleksa se postavlja malonogometno igralište sa umjetnom travom i amortizirajućom podlogom (dimenzije 40x50 metara). Na oba igrališta riješena je odvodnja oborinske odvodnje te se postavlja nova rasvjeta. Također, iza golova velikog nogometnog igrališta postavit će se i zaštitna mreža na rešetkastim čeličnim stupovima (visine 7,8 metara), dok će se na malom nogometnom igralištu postaviti ograda oko cijelog igrališta.

Izgradnja i uređenje pomoćnih terena dio je projekta izgradnje nogometnog stadiona kraj Save koji bi u budućnosti trebao biti centar sportskih zbivanja u Slavonskom Brodu.