fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti
Izvor: HZJZ

Svake godine, 7. travnja, obilježava se Svjetski dan zdravlja kako bi se skrenula pozornost javnosti na određene prioritetne zdravstvene teme.   

Svjetski dan zdravlja prvi puta se počeo obilježavati od 1950. godine i svake godine donosi različitu temu vezanu za zdravlje, odnosno jedno prioritetno područje koje je briga Svjetske zdravstvene organizacije.

Ove godine tema Svjetskog dana zdravlja je Izgradimo pravedniji, zdraviji svijet, a sve kako bi se ukazalo na činjenicu da neki ljudi, zahvaljujući uvjetima u kojima se rađaju, rastu, žive i rade, mogu živjeti zdravije i imati bolji pristup zdravstvenim uslugama u odnosu na one koji žive u siromaštvu, imaju lošije uvjete stanovanja i obrazovanja, manje mogućnosti zapošljavanja ili nesigurno okruženje.

Stoga je, povodom obilježavanja ovoga dana, za sve građane Slavonskog Broda važno naglasiti neophodnost zdravstvene sigurnosti, a kako bi se razlike među ljudima smanjile, Svjetska zdravstvena organizacija ističe važnost osiguravanja uvjeta za život i rad koji bi im omogućili pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti.