fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Projektom „Kuća Tambure– slavonska notna bajka- infrastrukturni radovi“ rekonstruirano je i uređeno 2.429,65 kvadratnih metara sjeverozapadnog kavalira slavonskobrodske Tvrđave u svrhu njegove prenamjene kao nove kulturno-turističke atrakcije u Slavonskom Brodu.   Ugrađeni su liftovi te su obnovljene stepenice koje vode na vrh Tvrđave Brod na kojemu je zasađena trava, uređena staza te postavljena zaštitna ograda. Na krovu je postavljena i Sunčana elektrana.

Nakon potpunog dovršetka radova na rekonstrukciji, taj je novi gradski prostor dobio i uporabnu dozvolu, a u tijeku je i projekt opremanja navedenog prostora.

Dovršetkom projekata izgradnje i opremanja Kuće tambure, kao suvremenog interpretacijskog centra posvećenog tamburi, posjetitelji će dobiti moderan prostor u kojem će ovaj tradicionalni glazbeni instrument moći doživjeti kroz zvuk i prostor.

Dio budućeg muzejskog prostora tako će biti suvenirnica, majstorska radionica u kojoj će posjetitelji moći izraditi suvenir te polivalentna dvorana za tamburaška i folklorna natjecanja, seminare, festivale i druge manifestacije.

U novom muzejskom prostoru, posjetitelji će kroz brojne zanimljive interaktivne sadržaje, moći doživjeti tamburu kao tradicionalni glazbeni instrument.

Ukupna vrijednost projekta je 27.372.625,00 kuna, iznos EU sufinanciranja je 85 %, odnosno 23.266.731,25 kuna, dok se ostatak od 15 % sredstava osigurava iz proračuna Grada Slavonskog Broda.

Nositelj projekta je Grad Slavonski Brod, a kao projektni partner podršku pri pripremi i provedbi projekta pruža Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda.

Projekt „Kuća Tambure- Slavonska notna bajka- infrastrukturni radovi“ financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, Prioritetne osi 6 „Zaštita okoliša i održivost resursa“, Specifičnog cilja 6e2 „Obnova brownfield lokacija (bivša vojna i/ili industrijska područja)” OPKK-a, financiranog sredstvima ESI fondova.

Razdoblje provedbe projekta je od 26. rujna 2018. do 26. ožujka 2021. godine.

 

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Grada Slavonskog Broda.