fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Grad Slavonski Brod nastavlja s provođenjem uspješnog projekta „Zaposlena“ koji je do sada naišao na pozitivne reakcije svih korisnika i uključio više od 600 građana Slavonskog Broda. Ovoga puta, u drugoj fazi projekta „Zaposlena“ priliku za sudjelovanjem i radom dobit će 58 nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, s naglaskom na žene starije od 50 godina.

Nakon provedenog javnog natječaja, sve zaposlenice danas su započele s radom i brinut će se za ukupno 406 starijih i nemoćnih osoba s područja Slavonskog Broda kojima je potrebna pomoć u svakodnevnom životu. Zaposlenice se primaju u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci.

Projekt „Zaposlena“ faza II - pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda provodi se u okviru instrumenta »Zaželi - Program zapošljavanja žena- faza II“ te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Podsjetimo, zahvaljujući prvoj fazi projekta „Zaposlena“ u proteklom je periodu bilo je zaposleno ukupno 85 žena, a osim mogućnosti za rad, zaposlenicama je u sklopu projektnih aktivnosti bilo omogućeno i osposobljavanje prema iskazanom interesu, a uspješno su ga završile njih 62.

Svi korisnici obuhvaćeni ovim projektom izrazili su želju za nastavkom korištenja usluga, što je značajan pokazatelj uspješnosti ovoga projekta i potrebe nastavka provođenja ovakvih programa namijenjenih starijim osobama.

 

IMG_1961_resize.JPG IMG_1968_resize.JPG IMG_1970_resize.JPG

IMG_1972_resize.JPG IMG_1974_resize.JPG IMG_1976_resize.JPG

lenta

Nositelj projekta:   

 grb grada

GRAD SLAVONSKI BROD 

Partner u pripremi projekta: 

razvojna

Projektni partneri: 

hzz       css     kreativna udrga