fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Osiguravanje kvalitetnih uvjeta za djecu i mlade investicija je za bolju budućnost svih koji u gradu žive, čime je Grad Slavonski Brod tijekom posljednje četiri godine postavio čvrste temelje za daljnji razvoj grada

Brojni projekti utjecali su na razvoj Slavonskog Broda kakav danas poznajemo, a tijekom protekle četiri godine posebna pažnja usmjerena je na demografske mjere koje imaju za cilj potaknuti ostanak mladih u Slavonskom Brodu te podići standard u predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama.

„Želimo da Slavonski Brod bude grad u kojem su djeci omogućeni najbolji uvjeti za sretno i bezbrižno odrastanje, kako bi se u svom gradu školovali, osnivali svoje obitelji, radili i sretno živjeli. Vjerujem kako je ulaganje u mlade, znanje i obrazovanje najbolja je investicija pa me posebno veseli činjenica da su demografske mjere koje provodimo posljednjih godina,  a kojima mladima nastojimo biti oslonac i dati im potreban vjetar u leđa, sve bolje prihvaćene od strane građana što potvrđuje da ove mjere itekako daju rezultate“, izjavio je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Grad Slavonski Brod jedan je od rijetkih gradova koji provodi programe stambenog zbrinjavanja za mlade obitelji te jedini grad u Hrvatskoj koji svoj prvorođenoj djeci daje opremu vrijednu 5.000 kuna. Osim demografskim mjerama, u protekle četiri godine stvarali su se uvjeti za kvalitetniji život brodske djece, izgrađeni su novi vrtići, školsko-sportske dvorane, dograđene su osnovne škole te je u proteklom mandatnom razdoblju završena i energetska obnova svih gradskih dječjih vrtića te četiri velike osnovne škole.

U svrhu stvaranja što kvalitetnijih uvjeta za život svih Brođanki i Brođana, značajna sredstva uložena su u izgradnju i obnovu postojećih prometnica, pješačkih i biciklističkih staza te modernizaciju javne rasvjete. Gradili su se sportski objekti, sportska i dječja igrališta, za brodske poduzetnike gradi se poduzetnički inkubator, a Slavonski Brod uskoro dobiva i novi, moderno uređeni autobusni kolodvor.

Obnovom brodskog kulturnog nasljeđa i stvaranjem novih turističkih sadržaja, Slavonski Brod dobit će zasluženo mjesto na karti poželjnog turističkog odredišta kontinentalne Hrvatske.

„Svi ovi projekti utjecali su na današnji izgled grada u kojem živimo, koji s punim pravom možemo zvati gradom brojnih mogućnosti“, zaključio je gradonačelnik Mirko Duspara dodavši kako je, s obzirom na vidljivost ostvarenih rezultata, motivacija za nove i nadolazeće projekte još veća.

Pregled najznačajnijih projekata ostvarenih tijekom aktualnog mandata donosi novi broj Glasnika, informativnog glasila Grada Slavonskog Broda koji uskoro stiže na kućne adrese stanovnika Slavonskog Broda, a koji je dostupan i putem poveznice gdje je moguće saznati više o projektima i aktivnostima Grada Slavonskog Broda u razdoblju od 2017. godine do danas, koji su lice Slavonskog Broda promijenili na bolje.