fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Dvije znamenite lokacije u Slavonskom Brodu, Trg Ivane Brlić Mažuranić i prostor Tvrđave Brod, u subotu, danas, 27. ožujka, u vremenu od 20:30 do 21:30 sati bit će bez javne rasvjete. Povod tomu je globalna akcija „Sat za planet zemlju“ koju organizira Svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, a Slavonski Brod će tradicionalno i ove godine nastaviti sa sudjelovanjem u ovoj hvalevrijednoj akciji.

Akcija „Sat za planet zemlju“ pokrenuta je u Australiji 2007. godine kada je više od dva milijuna kućanstava ugasilo svoja svjetla kako bi dali doprinos u podizanju svijesti o negativnim klimatskih promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa te općenito o ekološkim problemima. Od 2007. godine pa sve do danas, akcija se proširila na cijeli svijet te je prošle godine, primjerice, u njoj sudjelovalo više od 7.000 gradova i mjesta u 187 zemalja svijeta na svih sedam kontinenata, a svoj mali doprinos dao je i Slavonski Brod. Sat za planet zemlju svake je godine posvećen određenoj tematici, a ove je godine usmjeren prema problemu sve većih klimatskih promjena čijih smo posljedica svjesniji nego ikada prije. Sudjelovanjem u ovoj akciji ukazujemo, stoga, na klimatske probleme koji postoje, a u čijem suzbijanju svatko od nas ima važnu ulogu.

Povodom ove akcije, pozivamo građane Slavonskog Broda da se i sami, na osobnoj razini, svakodnevno posvete očuvanju okoliša koristeći se obnovljivim izvorima energije te da brojne ekološke savjete provode u djelo.