fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

U Hrvatskoj se od 1. do 7. ožujka 2021. godine provodi nacionalna kampanja „Zasadi stablo, ne budi panj“, a koja za cilj ima razviti ekološku svijest te spriječiti daljnju deforestaciju zelenih površina. Ovom hvalevrijednom projektu priključio se i Grad Slavonski Brod koji kontinuirano, tijekom cijele godine, u zajedništvu s TD „Komunalac“ radi na održavanju zelenih gradskih površina. Tako je u proteklim godinama Grad Slavonski Brod zasadio preko 10,000 stabala, a ovih će dana biti zasađeno 26 novih stabala u parku Klasije. Sadnja novih stabala u spomenutom parku nastavak je obnove toga prostora nakon što su se prošle godine morala srušiti stabla koja su bila trula i dotrajala te kao takva predstavljala opasnost za djecu i prolaznike.

S obzirom da se Slavonski Brod posljednjih nekoliko godina bori s ekološkim problemima, Grad Slavonski Brod potiče građane da se uključe u navedenu akciju u skladu sa svojim mogućnostima. Tako su učenici Srednje škole Matije Antuna Reljkovića, vođeni mentorstvom svojih profesora i profesorica, odlučili u Dombovićevoj ulici zasaditi pedesetak stabala katalpe i javora, a čije sadnice dolaze upravo iz školskog rasadnika. Grad Slavonski Brod dao je podršku njihovoj akciji tako što im je osigurao dio potrebnog alata i vodu za sadnju drveća.

Grad Slavonski Brod nastojat će i mimo ove nacionalne kampanje raditi na daljnjim uređenjima zelenih površina te sadnji drveća koje će svakako doprinijeti čišćem zraku i zdravijem životu Brođanki i Brođana.

IMG_0356_resize.JPG IMG_0365_resize.JPG IMG_0381_resize.JPG

IMG_0384_resize.JPG IMG_0393_resize.JPG IMG_0411_resize.JPG

IMG_0419_resize.JPG IMG_0424_resize.JPG