fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Gradonačelnik Mirko Duspara potpisao je Ugovor o dogradnji učionica OŠ „Bogoslav Šulek“ s izabranim izvođačem radova, tvrtkom GRADNJOM SLAVONSKOM d.o.o. iz Slavonskog Broda. Rok izvođenja radova je deset mjeseci.

Projektom je predviđena dogradnja učionica i pratećih prostorija ukupne korisne površine od 732,29 m2, istočno od središnjeg dijela škole (blok C). Dogradnja će se povezati sa postojećom školom u nivou prizemlja – novi hodnik formirat će se u nastavku postojećeg hodnika, uz rekonstrukciju dijela učionice za glazbenu kulturu. Predviđena je kao novi učionički trakt s 8 učionica, 2 kabineta i pratećim sanitarnim i pomoćnim prostorijama i komunikacijama.

Također, predviđena je izgradnja prilazne rampe u sklopu hodnika i pristupačnog sanitarnog čvora, što osigurava potrebne uvjete za učenike s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti.

Po završetku navedenih radova, stvorit će se uvjeti jednosmjenske nastave u ovoj osnovnoj školi za sve razredne odjele.

Jednosmjenskom nastavom značajno se poboljšava kvaliteta nastavnoga procesa, koja uključuje učinkovitiju provedbu nastave u školama prilikom usvajanja novih znanja, vještina i sposobnosti, kvalitetniju provedbu slobodnog vremena, duži boravak s obitelji, veću uključenost roditelja u nastavni proces, slobodan školski prostor u poslijepodnevnim i večernjim satima za raznovrstan i kreativan rad učenika kroz brojne izvannastavne i sportske aktivnosti. Isto tako, jednosmjenska nastava osigurava bolju učinkovitost rada učitelja i učenika jer je veća koncentracija i motiviranost u radu, a učenici su discipliniraniji i aktivniji te stvaraju kontinuitet radnih navika.

Važno je naglasiti da će uvođenjem jednosmjenske nastave svi učenici imati priliku biti uključeni u program produženog boravka, što dosadašnjim sustavom organiziranja nastave jednom dijelu učenika nije bilo omogućeno. Danas smo jedan od rijetkih gradova koji ima produženi boravak u svim osnovnim školama, koji je osnovnoškolcima osigurao obrok i boravak dok su im roditelji na radnim mjestima.

Zbog brojnih prednosti jednosmjenske nastave, Grad Slavonski Brod će i dalje stvarati uvjete kako bi omogućili kvalitetan jednosmjenski rad za sve učenike gradskih škola.