fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Gradonačelnik Mirko Duspara potpisao je Ugovor o početku radova rekonstrukcije i prenamjene zapadnog dijela sjevernog kavalira u Tvrđavi Brod s izabranim izvođačem radova Vjekoslavom Galićem, direktorom tvrtke HIDROMONT-SB d.o.o. 

Ugovorena vrijednost građevinskih radova je 15.382.101,70 kn bez PDV-a, odnosno 19.227.627,13 kn s PDV-om.

Predmetnim ugovorom izvođač se obvezuje pristupiti uvođenju u posao u roku od petnaest radnih dana od dana sklapanja ugovora, dok je rok izvođenja radova dvanaest mjeseci.

Ukupna vrijednost cijelog projekta koji se odnosi na infrastrukturne radove iznosi 21.140.760,08 kuna od čega su Gradu dodijeljena bespovratna europska sredstva u iznosu od 17.969.000,00 kuna, tj. 85 posto ukupne vrijednosti projekta. Preostalih 15 posto sredstava osigurava se iz gradskog proračuna. Ovim iznosom obuhvaćeno je izvođenje radova na rekonstrukciji Tvrđave Brod, upravljanje projektom te promidžba i vidljivost.

Projektom je predviđena rekonstrukcija i prenamjena zapadnog dijela sjevernog kavalira Tvrđave Brod na površini od 1.686,90 m2 (ukupne bruto površine 2.508,26 m2) u edukativno-multimedijski centar kako bi se spomenuti objekt pozicionirao kao kulturna i turistička atrakcija kontinentalne Hrvatske.

Projektom se želi stvoriti novi edukacijski i kulturni centar za sve građane kako bi se dijeljenje znanja odrazilo na opću uključenost građana u svrhu održivog regionalnog razvoja i bolje kvalitete života na projektnom području.

U prostore od dvije etaže novouređenog sjeverozapadnog kavalira predviđen je smještaj edukativno-multimedijskog centra što obuhvaća: informacijski centar, izložbeni prostor, prostor virtualne i proširene stvarnosti kao i multimedijalne, prezentacijske i konferencijske  dvorane u prizemlju dok će na katu biti dio prostora za Centar za nematerijalnu baštinu i Zvjezdarnicu Brod. Na obje etaže će se nalaziti zajednički i servisni prostori.