fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Nakon uspješne provedbe prve faze projekta "Zaposlena“, Grad Slavonski Brod osigurao je bespovratna sredstva za nastavak projekta.

Naime, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je Odluku o financiranju projekta „Zaposlena“ faza II- pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 4.998.565,00 kn uz stopu vlastitog financiranja od 0 %.

Tako će se provedbom projekta „Zaposlena“ faza II zaposliti 58 žena koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, koje imaju najviše srednju stručnu spremu s naglaskom na žene starije od 50 godina. Pomoć i potpora pružit će se za 348 starijih i nemoćnih osoba s područja Slavonskog Broda kojima je potrebna pomoć u svakodnevnom životu.

Projekt „Zaposlena“ faza II - pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda provodi se u okviru instrumenta »Zaželi - Program zapošljavanja žena- faza II“ te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Projektni tim obuhvaća Grad Slavonski Brod kao nositelja projekta, a Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Slavonski Brod i Kreativnu udrugu „Obraduj sebe i druge“ kao projektne partnere.

Podsjetimo, zahvaljujući prvoj fazi projekta „Zaposlena“ u proteklom su periodu zaposlene najprije 62  žene, a od lipnja 2020. još 23 žene (žene iznad 50 godina života, žene s invaliditetom, žene žrtve nasilja). Osim mogućnosti za rad, zaposlenicama je u sklopu projektnih aktivnosti omogućeno osposobljavanje prema iskazanom interesu, a uspješno su ga završile njih 62. Na ovaj način pružena im je mogućnost povratka na tržište rada, a završetkom različitih programa osposobljavanja, povećana je njihova konkurentnost.

Korisnici koji su bili obuhvaćeni projektom izrazili su želju za nastavkom korištenja usluga, što je značajan pokazatelj uspješnosti ovog projekta i potrebi nastavka provođenja ovakvih programa namijenjenih starijim osobama.