fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Nastavlja se projekt „Lunchbox – faza V“ kojim je osigurana besplatna prehrana za 1.018 djece slabijeg socijalnog statusa koja pohađaju osnovne škole u Slavonskom Brodu.

Nakon Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020. kojom su osigurana sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 999.495,36 kuna, Grad Slavonski Brod potpisao je ugovor za projekt „Lunchbox - faza V – Školska prehrana za učenike u riziku od siromaštva u osnovnim školama u Slavonskom Brodu“.

Cilj ovoga projekta je pružanje podrške u vidu raznovrsne, hranjive i zdrave školske užine te ublažavanje najgoreg oblika dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći u vidu podjele hrane u školama. Provođenjem ovoga projekta ostvarit će se jednakost i osjećaj pripadnosti u odnosu na druge učenike te će se pružiti pomoć onim učenicima kojima je ona najpotrebnija.

Od 2016. godine, kada je Grad započeo s provođenjem ovoga projekta, do danas, osigurano je ukupno 5.746.323,70 kuna bespovratnih europskih sredstava za projekt „Lunchbox“.