fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Nova proračunska godina oslanja se na dobre temelje postavljene u ranijim razdobljima kada je pripremljena dokumentacija i započela realizacija velikih projekata iz ITU mehanizma. Osim što će se u 2021. godini nastaviti već započeti projekti, godina pred nama donosi i neke druge razvojne projekte u Slavonskom Brodu za bolji i kvalitetniji život svih građana.

U 2021. godini očekujemo završetak izgradnje novog Autobusnog kolodvora Slavonski Brod koji će omogućiti nove, modernije i energetski učinkovitije uvjete autobusnog prijevoza.

Na popisu projekata u 2021. godini koji se provode kroz ITU mehanizam je nastavak izgradnje Inovacijskog inkubatora u Slavonskom Brodu te projekata koji će prostoru Tvrđave Brod dati novi izgled. Nakon završenih infrastrukturnih radova na Kući tambure, slijedi njezino opremanje, a završetak infrastrukturnih radova i opremanje očekujemo i na projektu Interpretacijski centar Ivana Brlić-Mažuranić. Projekt Parterno uređenje i komunalna infrastruktura na prostoru Tvrđave također se nastavlja, a nova godina donosi nam i početak radova na obnovi njezinog sjevernog kavalira. Jedan važnih projekata u ovoj godini koji će se provoditi kroz ITU mehanizam je izgradnja pješačko-biciklističkih staza na području Slavonskog Broda.

Kapitalni projekti u 2021. godini odnose se na područje osnovnog školstva. S ciljem uvođenja jednosmjenske nastave, Grad će nastaviti s dogradnjom i rekonstrukcijom osnovnih škola, ali i sa sufinanciranjem programa produženog boravka, predškolskog odgoja te pružanja podrške roditeljima u obliku nabave radnih bilježnica za učenike osnovnih škola. Također, tijekom 2021. godine provodit će se i projekti: „Helping“, „Lunchbox“ te Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Mladim obiteljima Grad će i dalje pomagati u rješavanju stambenog pitanja kroz izgradnju novih gradskih stanova, a provodit  će se i projekt ostvarivanja prava za gradnju obiteljskih kuća za mlade obitelji, naknade i opreme za novorođenčad. Kada je riječ o ulaganjima na području zaštite okoliša i gospodarenja otpadom, za ovu godinu planirani su radovi na sanaciji odlagališta „Vijuš“.

U proračunu su za program građenja komunalne infrastrukture u 2021. godini predviđena sredstva u iznosu od 11,4 milijuna kuna. Osim same izgradnje, ulagat će se i u obnovu postojeće infrastrukture za što su u ovoj godini predviđena dodatna sredstva u iznosu od 8,6 milijuna kuna. Nakon izgrađenog novog Mjesnog doma na Koloniji, gradit će se i obnavljati i drugi mjesni domovi na području Slavonskog Broda, a ulagat će se i u druge objekte u vlasništvu Grada poput odmarališta na Korčuli i u Starom Gradu.

Svim ovim projektima i dalje je cilj osigurati bolje uvjete života građana kako bi se zadržalo postojeće stanovništvo i privuklo novo s posebnim naglaskom na mlade obitelji.