fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Završen je projekt „Plan urbane mobilnosti Urbanog područja Slavonski Brod“ koji je kao svoj rezultat donio konačna rješenja za buduća ulaganja u urbanu mobilnost na području Slavonskog Broda. Projekt je trajao nešto više od dvije godine, a ukupne je vrijednosti oko 2,2 milijuna kuna.

Aktivnosti na provedbi projekta započele su postupkom javne nabave te odabirom najpovoljnijih ponuditelja za izradu Plana, a završene su donošenjem konačnog „Plana urbane mobilnosti Urbanog područja Slavonski Brod“. U sklopu provedbe projekta, proveden je i postupak izrade Strateške studije utjecaja na okoliš kojom su predložene konačne mjere zaštite okoliša..

Cilj ovoga projekta bio je u suradnji s građanima i stručnjacima unaprijediti postojeći koncept upravljanja mobilnošću na urbanom području kroz razmatranje postojeće infrastrukture. Konačni „Plan urbane mobilnosti Urbanog područja Slavonski Brod“ u budućnosti služit će kao strateški okvir i smjernica za učinkovita, razumna i svrsishodna ulaganja u prometnu infrastrukturu, a zadatak je pružiti lokalnom stanovništvu mogućnost korištenja održivih oblika prijevoza s ciljem postepenog smanjenja udjela putovanja osobnim automobilima.

Projekt je obuhvatio područje grada Slavonskog Broda i općine Bebrina, Brodski Stupnik Bukovlje, Donji Andrijevci, Garčin, Gornja Vrba, Klakar, Podcrkavlje i Sibinj, a sama izrada „Plana održive urbane mobilnosti i urbanog područja Slavonski Brod“ je u skladu sa Strategijom prometnog razvoja Republike Hrvatske za 2017.-2030. godinu.

Korisnik projekta je Grad Slavonski Brod, a partner je Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda.

eu fondovi lenta

Korisnik:

mt_ignore
Grad Slavonski Brod

 

Partner:

razvojna agencija sb