fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Ove godine slavonskobrodski "Advent iz davnina" proširio se svojim duhom diljem Lijepe naše. Putem interneta zavirio je u domove, kuhinje, blagovaonice i dnevne boravke svih koji su od paljenja prve adventske svijeće s nama on-line i skupljaju adventske poklone koje su im pripremili domaći i Kosjenka, inspirirani pričama Ivane Brlić-Mažuranić.

Do danas na web stranicama Adventa iz davnina možete pronaći: legendarni recept za Nevine muffine, bojanku, audio priču "Sunce djever i Neva Nevičica" u predivnoj starinskoj izvedbi naše slavne glumice Marije Kohn i međunarodno nagrađivani crtani film "Neva Nevičica" kanadskog redatelja Edgara Bealsa, koji je na poziv naše umjetničke direktorice adventa Helene Bulaja Madunić, oduševljen Ivaninom pričom. Isti redatelj je još davne 2002. godine napravio prekrasan animirani film koji je dosada diljem svijeta doživio brojne interpretacije u obliku kazališnih i baletnih predstava na Festivalu djeteta u Šibeniku i Festivalu bajki Fiabesque u Italiji. Od prošle godine Neva je postala i sastavni dio velike prostorne pop-up knjige "Priče iz davnine" koja u doba Adventa iz davnina krasi slavonskobrodski Korzo i u koju možete doslovno ušetati, fotografirati se u Nevinom mlinu i postati dio Ivaninih priča! 

Na tom tragu nastavljamo darivanje i inspiriranje naših posjetitelja on-line Adventa.

Točno u 12h svaki dan donosimo novi poklon!

Za ovaj vikend vam, između ostalog, pripremamo i upute za izradu makete malog kućnog kazališta, koje ćete možda već danas pronaći na webu, Facebooku i Instagramu kako bi mogli sami izraditi Nevino pop-up kazalište. U drugoj nedjelji došašća, uz paljenje druge svijeće, i vi u svojim domovima možete prirediti malu predstavu o Nevi za svoje ukućane.

Vjerujemo da ćemo vam i na ovaj način, svakodnevno obogatiti dane došašća zahvaljujući ovim maštovitim adventskim digitalnim igračkama!

Potaknuti našim dnevnim malim inspiracijama, dijelite i Vi na društvenim mrežama uz oznaku #adventizdavnina svoje Ideje, razmišljanja, fotografije jaslica, vašeg uređenja doma, recepte, običaje i sve što vas raduje i htjeli bi podijeliti sa svojim sugrađanima.

Stoga Vas još jednom pozivamo da nas pratite i dijelite s nama svoje adventske dekoracije, ugođaj i inspiracije. 

Pišite im na e-mail adrese koje ćete pronaći na našim stranicama!

Ovim putem također obavještavamo i sve medije koji su zainteresirani da se uključe u naše aktivnosti došašća, da u tom vremenskom periodu od 29. 11. do 31. 12. 2020 mogu slobodno koristiti i u svojim objavama, emisijama i priopćenjima sve ono što Ivanini junaci budu objavili na našim stranicama Adventa iz davnina, slijedite link na web stranicama koji će udovoljiti i svim vašim medijskim adventskim željama.

#adventizdavnina

https://www.adventizdavnina.com

https://web.facebook.com/adventizdavnina

https://www.instagram.com/adventizdavnina/

NEvaCrticAKalendar_resize.jpg NEvaKAzalisteMaketa_resize.jpg WebAKalendar_resize.jpg