fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Grad Slavonski Brod prvu fazu projekta „Zaposlena“ – pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda privodi kraju. Koncem listopada su zaposlenice na provedbi projekta prestale s radom, a kako bi i dalje omogućio zapošljavanje nezaposlenih žena u obliku pružanja podrške u svakodnevnom životu za starije i nemoćne osobe na području Slavonskog Broda, Grad Slavonski Brod prijavio je i drugu fazu projekta. 

Zahvaljujući projektu „Zaposlena“ u proteklom su periodu zaposlene najprije 62  žene, a od lipnja 2020. još 23 žene (žene iznad 50 godina života, žene s invaliditetom, žene žrtve nasilja).

Osim mogućnosti za rad, zaposlenicama je u sklopu projektnih aktivnosti omogućeno osposobljavanje prema iskazanom interesu, a uspješno su ga završile njih 62. Na ovaj način poboljšale su svoju radnu aktivaciju i izglede za mogućnost zapošljavanja i nakon završetka projekta.

Uspješno su završeni programi osposobljavanja za:

  • vozača „B“ kategorije - 7 zaposlenica
  • Njegovateljice – 10 zaposlenica
  • Cvjećarke/aranžerke -5 zaposlenica
  • tečaj stranog jezika: njemački jezik – 13 zaposlenica i engleski jezik -10 zaposlenica
  • Računalnog operatera – 17 zaposlenica

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u našem gradu, planirana svečana dodjela uvjerenja o završenom osposobljavanju koja je planirana uz završetak rada zaposlenica, nažalost nije realizirana, stoga su im uvjerenja uručena pojedinačno.

Podsjetimo, projekt „Zaposlena“ – pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda vrijednosti 9.947.797,60 kn se provodi u okviru instrumenta »Zaželi - Program zapošljavanja žena, UP.02.1.1.05« te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“; ugovorno tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, dok funkciju posredničkog tijela obnaša Hrvatski zavod za zapošljavanje. Iznos EU-potpore je 9.947.797,30 kn. 

Nositelj projekta je Grad Slavonski Brod; partneri u provedbi su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Slavonski Brod, Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, Dom zdravlja Slavonski Brod i Kreativna udruga „Obraduj sebe i druge“. Podršku u provedbi projekta pruža Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda.

20201113_102500_resize.jpg 20201113_104107.jpg 20201113_104246_resize.jpg