fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

U mirnoj i svečanoj atmosferi u prostorima Gradske knjižnice Slavonski Brod jučer je održano predstavljanje knjige „Vjera u Boga i povijesna događanja u Brodskoj Posavini“ autora Željka Čeglaja.

Knjiga u izdanju Grada Slavonskog Broda i Gradske knjižnice Slavonski Brod ugledala je svjetlo dana nakon uloženog višegodišnjeg rada i truda samog autora, a predstavlja povijesni pregled brodskih župa, vjerskih zajednica, važnih događanja i ljudi koji su u vjerskom i društvenom pogledu stvarali današnji grad Slavonski Brod na rijeci Savi, ali i Bosanski Brod. Ovo je prva knjiga koja tematski objedinjuje i ukazuje kako na relativno malenom prostoru jednog i drugog Broda na Savi i bliže okolice supostoje župe i vjerske zajednice u međusobnom odnosu vjerske snošljivosti i poštovanja.

Uz autora navedene knjige Željka Čeglaja, na predstavljanju je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Tea Tomas, dekan Slavonskobrodskog dekanata i župnik župe Gospe Brze Pomoći Ivan Lenić, profesor u mirovini mr. sc. Luka Marijanović i župnik župe Bezgrešnog Srca Marijina Andrija Djaković.

Predstavljanje knjige održalo se sukladno svim epidemiološkim mjerama, a broj posjetitelja bio je ograničen.

MAR_0966_resize.JPG MAR_0968_resize.JPG MAR_0976_resize.JPG

MAR_0982_resize.JPG MAR_0989_resize.JPG MAR_0991_resize.JPG

MAR_0992_resize.JPG MAR_0993_resize.JPG MAR_0997_resize.JPG

MAR_1003_resize.JPG MAR_1007_resize.JPG MAR_1020_resize.JPG

MAR_1024_resize.JPG MAR_1028_resize.JPG MAR_1033_resize.JPG