Ispis
Kategorija: Vijesti

Danas se u Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda održao sastanak s predstavnicima Grada Slavonskog Broda i predstavnicima Sindikata djelatnika u predškolskom odgoju i obrazovanju.
Na sastanku se naglasak održao na tri ključne teme.
Najprije, u sklopu kolektivnog pregovaranja, dogovoreno je da će predstavnik Sindikata dostaviti prijedlog Kolektivnog ugovora, što će prethoditi daljnjem usuglašavanju koje će dovesti do krajnjeg sporazuma obiju strana.
Grad Slavonski Brod izvijestio je predstavnike Sindikata da je u potpunosti ispoštovan članak 51. stavka 2. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u vezi povećanja plaća djelatnicima predškolskih ustanova. Predstavnici Sindikata izrazili su zadovoljstvo jer su konačno izjednačene plaće djelatnika u predškolstvu i osnovnom školstvu.
Na sastanku se puno raspravljalo i o uvjetima rada u Dječjem vrtiću „Ivana Brlić-Mažuranić“ uslijed epidemije uzrokovane koronavirusom. Grad Slavonski Brod uložio je maksimalne napore kako bi najmlađi sugrađani sigurno pohodili gradske dječje vrtiće te je i u ovim okolnostima pokazao kako je briga za njih i dalje među prvima na listi prioriteta Grada. Grad Slavonski Brod kontinuirano i dosljedno godinama ulaže u postojeće dječje vrtiće i nove projekte kako bi osigurao kvalitetniji, sigurniji i ugodniji boravak najmlađim sugrađanima.
Sastanak je ishodio pozitivnim zaključcima, a uzajamno razumijevanje i korektni odnosi oduvijek su bili sastavni dio komunikacije, između Grada i Sindikata djelatnika te ujedno sa svim djelatnicima dječjih vrtića koji svoj rad obavljaju odgovorno i savjesno, stavljajući u fokus ono što je u najboljem interesu najmlađih sugrađana.