Ispis
Kategorija: Vijesti

IMG 5405 resize

Gradonačelnik Mirko Duspara danas je potpisao ugovor s izabranim izvođačem radova Vjekoslavom Galićem, direktorom tvrtke HIDROMONT-SB d.o.o. za početak izgradnje Inovacijskog inkubatora InnoBROD.

Inovacijski inkubator InnoBROD je strateški razvojni projekt Grada Slavonskog Broda koji će stvoriti uvjete za intenzivni razvoj postojećih i osnivanje novih tvrtki utemeljenih na znanju, inovacijama i novim tehnologijama te privlačenje investicija u sektore visoke tehnologije. Poduzetnički inkubator predviđen je za smještaj novoosnovanih malih poduzeća, poduzeća u ranoj fazi razvoja te postojećih tvrtki kojima je potreban prostor i stručna pomoć kroz savjetodavne i administrativne usluge te edukaciju.

Projekt Inovacijski inkubator InnoBROD uključuje izgradnju i opremanje poslovne građevine, uspostavu i organizaciju rada Inovacijskog inkubatora ukupne neto površine 1.822,16 m2.

Izgradnja inovacijskog inkubatora InnoBROD planira se u sklopu Gospodarsko proizvodne zone „Bjeliš zapad“, a zahvat se sastoji od dvije građevine – osnovne poslovne i pomoćne građevine u dvorišnom dijelu parcele u kojoj je smještena kotlovnica za potrebe osnovne građevine. Unutar objekta su predviđeni radni prostori (proizvodni i uredski), prostor uprave, velika dvorana za prezentacije, prostor za informatiku te prateći sadržaji (sanitarije, čajna kuhinja, spremište, serverska prostorija, itd.). U izgradnji i opremanju objekta koristit će se moderni i kvalitetni materijali kako bi se korisnicima omogućio kvalitetan prostor za rad. Na parceli je predviđena izgradnja ukupno 66 parkirališnih mjesta, od kojih se 4 izvode kao pristupačna parkirališna mjesta namijenjena osoba s invaliditetom i poteškoćama u kretanju.  

Realizacijom projekta Inovacijski inkubator InnoBROD uspostavlja se prostorna i tehnička infrastruktura, razvijaju visokospecijalizirane usluge poslovne podrške, te razvijaju i provode programi razvoja ljudskih potencijala u području poslovnog upravljanja, upravljanja inovacijama, razvoja novih proizvoda i usluga.

Rok izvođenja radova je 12 mjeseci, a ugovorena vrijednost radova je 11.097.528,27 kn bez PDV-a, odnosno 13.871.910,34 kn sa PDV-om. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu bespovratnih sredstava od 13.696.350,51 kn.