Ispis
Kategorija: Vijesti

Grad Slavonski Brod potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Izgradnja mreže biciklističke infrastrukture na području Grada Slavonskog Broda“ s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ulaganje.

Podsjetimo, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u ulozi Upravljačkog tijela za Operativni program ,,Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, donijelo Odluku o financiranju projektnog prijedloga „Izgradnja mreže biciklističke infrastrukture na području grada Slavonskog Broda“ u ukupnom iznosu od 21.498.716,44 HRK, 

Riječ je o još jednom projektu koji se realizira kroz ITU mehanizam, a ukupna procijenjena vrijednost iznosi 25.292.797,90 HRK. Korisnik projekta je Grad Slavonski Brod, a partner u projektu je Razvojna agencija grada Slavonskog Projekta.

Provedbom projekta "Izgradnja mreže biciklističke infrastrukture na području grada Slavonskog Broda", izgradit će se biciklističke staze u gradu u dužini od 16.414 metara što će doprinijeti povećanju broja korisnika bicikla kao sredstva prijevoza u dnevnim putovanjima/migracijama te povećanju sigurnosti biciklista i pješaka u prometu na području grada Slavonskog Broda.

Također, projekt predviđa i postavljanje nove prometne signalizacije na mjestima vertikalne signalizacije (znakova) i horizontalne signalizacije.

Ovako definirani EU projekt će unaprijediti biciklističku mrežu grada Slavonskog Broda, povećati sigurnost biciklista i pješaka u prometu na području grada Slavonskog Broda te smanjiti broj nesreća u prometu u kojima sudjeluju biciklisti i pješaci. Projekt će doprinijeti i prijelazu putničkih putovanja na održive oblike prijevoza (biciklizam i pješačenje), smanjiti korištenje privatnih vozila u gradu Slavonskom Brodu i time ublažiti negativne utjecaje na okoliš i gužve u cestovnom prometu.