Ispis
Kategorija: Vijesti

viber slika 2020 07 03 09 38 30 resize

U sklopu ulaganja Grada Slavonskog Broda u građevine javne namjene, u proteklom tjednu, postavljena su tri nova javna zdenca s pitkom vodom smještena na platou ispred Sportske dvorane „Vijuš“, ispred zgrade Strojarskog fakulteta na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić te na dječjem igralištu u Aleji Miroslava Krleže.

Postavljeni zdenci modificirane su replike starinske crpke pronađene u dvorištu brodske obitelji Anke i Viktora Sirnika prilagođene u javni zdenac i lako su dostupne za građane svih dobnih skupina. Prva takva modificirana replika postavljena je prije tri godine na Trgu pobjede.

Dolaskom toplijih dana postavljeni zdenci, osim što će svojim izgledom uljepšati okoliš, zasigurno će besplatnim pristupom pitkoj vodi pružiti i potrebno osvježenje građanima.

Na žalost, unatoč zalaganjima Grada Slavonskoga Broda da osigura svim građanima kvalitetnije i ugodnije uvjete boravka u gradu, proteklog vikenda u vrlo kratkom roku nakon dovršetka postavljanja svih zdenaca, nepoznati počinitelj odlučio je oštetiti zdenac postavljen na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić jer mu je, iz nepoznatih razloga, očito smetao. Grad Slavonski Brod strogo osuđuje učestalo vandalsko ponašanje svih pojedinaca koji rade štetu zajedničkoj imovini svih građana.  

viber_slika_2020-07-03_09-38-30_resize.jpg viber_slika_2020-07-03_09-38-46_resize.jpg viber_slika_2020-07-03_10-08-28_resize.jpg