fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Dana 2. srpnja 2020. godine održana je 17. sjednica Gradskoga vijeća na kojoj se odlučivalo o ukupno 17 točaka dnevnog reda.

17. sjednica Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda još jednom je održana elektroničkim putem zbog općeg pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji praćeno naglim povećanjem broja oboljelih od COVID-19 te s ciljem zaštite zdravlja i sigurnosti vijećnika te ostalih sudionika, kao mjera sprječavanja rizika širenja epidemije COVID-19.

Prethodno je gradskim vijećnicima dostavljen e-mail s uputama i poveznicama na materijale za sjednicu. Sukladno Poslovniku Gradskog vijeća svakom vijećniku bilo je omogućeno dostaviti pitanja u okviru Aktualnog sata na koje će vijećnici nakon obrade dobiti pisane odgovore putem elektroničke pošte. Svaki gradski vijećnik mogao je izjašnjavanje (glasovanje) te komentare u svezi točaka dnevnog reda dostaviti putem elektroničke pošte.

Na sjednici je od ukupno 25 sudjelovalo 22 vijećnika te su usvojene sve točke dnevnog reda, od kojih ističemo Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2019. godinu, Izvješća o izvršenju Programa održavanja i građenja komunalne infrastrukture i izvršenju Programa čišćenja i uređenja javnih i zelenih površina u gradu Slavonskom Brodu za 2019. godinu te Odluku o oslobađanju od plaćanja zakupnine za poslovne prostore i zakup javne površine za vrijeme mjera ograničavanja rada tijekom izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID-19 i Odluku o oslobađanju obveznika od obveze plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor u djelatnostima pogođenima koronavirusom za vrijeme ograničavanja rada tijekom izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID-19.