fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Dana 17. travnja 2020. godine održana je 16. sjednica Gradskoga vijeća u kojoj se odlučivalo o 11 točaka dnevnog reda.

Sjednica Gradskog vijeća prvi puta je održana elektroničkim putem zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji u skladu s Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te uputom Ministarstva uprave u kojoj se navodi da se rad predstavničkih tijela mora prilagoditi trenutnoj situaciji s ciljem umanjivanja rizika širenja virusa.

Prethodno je gradskim vijećnicima dostavljen e-mail s uputama i poveznicama na materijale za sjednicu. Sukladno Poslovniku Gradskog vijeća svakom vijećniku bilo je omogućeno dostaviti pitanja u okviru Aktualnog sata na koje će vijećnici nakon obrade dobiti pisane odgovore putem elektroničke pošte. Svaki gradski vijećnik mogao je izjašnjavanje (glasovanje) te komentare u svezi točaka dnevnog reda dostaviti putem elektroničke pošte.

Na sjednici je od ukupno 25 sudjelovao 21 vijećnik te su usvojene sve točke dnevnog reda od kojih ističemo Odluku o oslobađanju od plaćanja zakupnine za poslovne prostore i zakup javne površine za vrijeme trajanja izvanrednih okolnosti uzrokovanih virusom COVID-19 te Odluku o oslobađanju obveznika od obveze plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor u djelatnostima pogođenim koronavirusom kojima se nastoje ublažiti posljedice negativnog utjecaja na gospodarstvo.  

Nadalje, s obzirom da se posljednjih dana postavljalo pitanje zakonitosti, nužnosti i opravdanosti načina sazivanja i održavanja sjednice elektroničkim putem, u dopisu Ministarstva uprave potvrđena je njezina regularnost.

Dopis Ministarstva uprave i Izvješće o provedenom glasovanju s održane 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Slavonskoga Broda dani su u sljedećim prilozima. 

Prilog 1 (pdf.) 

Prilog 2 (pdf.)