fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

ugovorsfsb.jpg.jpgDanas je u Gradskoj vijećnici u nazočnosti brojnih profesora i studenata potpisan povijesni ugovor o darovanju 4.596 kvadrata gradskog zemljišta u Gundulićevoj ulici brodskom Strojarskom fakultetu Sveučilišta "Josip Juraj Strossmayer". Time su stvoreni temelji za novi razvojni iskorak najstarije brodske visokoškolske institucije, ali  i za razvoj Slavonskog Broda kao grada znanja.
U ime svih djelatnika i studenata Strojarskog fakulteta Gradskom poglavarstvu na odluci na darovanju zemljišta zahvalio se dekan prof dr Ivan Samardžić ističući kako je ovo veliki, povijesni  događaj i dan za Strojarski fakultet i da je nakon 47 godina izvođenja studija strojarstva, 34 godine članstva u Sveučilištu i 30 godina od boravka u zdanju na Korzu postignuto puno zahvaljujući razumijevanju i viziji vodstva Grada.
IZJAVE POTPISNIKA UGOVORA:
DEKAN dr Ivan Samardžić:
    -Dobili smo nedavno na neograničeno korištenje zgradu na Trgu Ivane Brlić Mažurnać  2 i evo na ovaj povijesni dan dobili smo nekretninu u Gundulićevoj 22, česticu površine 4.596 kvadrata što uz postojećih 527 kvadrata daje brojku od 5123 kvadrata što je sasvim dovoljno za razvoj fakulteta. Dobio je ovime akultet, a ja bih rekao da su dobili i građani grada Slavonskog Broda, to je sve vlasništvo grada Broda, a sve doista na dobrobit razvoja našeg grada, naše Brodsko-posavske županije, županija koje gravitiraju gradu  Brodu iz kojih nam dolaze jako dobri studenti. Trenutno na Fakultetu studira 650 studenata, ove godine napravili smo značajne pomake i iskorake u kvaliteti. Ova činjenica da smo dobili nekretninu, da imamo mogćnost daljeg razvoja i jačeg, snažnijeg doprinosa razvoju našeg grada i naše Republike Hrvatske čini nas  više nego ponosnima. Imamo mogućnost da se ravnopravno natječemo s drugima u raspodjeli sredstava iz predpristupnih fondova, jednog dana koji će uskoro doći kada uđemo u EU, da participiramo u tim strukturalnim sredstvima, da se jače angažiramo na dobrobit našeg grada i naše RH. Zahvala gradonačeniku i suradnicima koji su donijeli ovu mudru odluku jer nema bolje investicije od ulaganja u znanje. Hvala na darovanoj nekretnini, a Strojarski fakultet, svi djelatnici i studenti znat će prepoznati tu pomoć na način da će kroz svoj rad i sve aktivnosti opravdati povjerenje koje je ukazano i da ćemo i dalje nastaviti s razvojem i biti perjanica razvoja visokog školstva ne samo u našoj regiji već i izvan granica RH.
   GRADONAČELNIK dr Mirko Duspara:
   -Pozdrav studentima i profesorima, drago mi je da smo se danas sastali iako sam to očekivao i prije, bilo je problema. Imali smo namjeru riješiti i pitanje našeg Velečulišta, nije bilo razumijevanja od nekolicine ljudi, nadam se da će se svijest i tih ljudi promijeniti i da će i oni doći do toga da već jednom moramo riješiti prostor Veleučilišta, ne bi bilo dobro izgubiti dopusnicu. Vama želim uspješan rad, ovo je sam prvi korak za ono što vas čeka. Već ove godine očekujem uz pomoć grada, županije i ministarstva da riješimo projektnu dokumentaciju i da se krene graditi na ovoj darovanoj parceli, da tamo nikne dobra zgrada. Jer, na 5200 kvadrata može se izgraditi nekoliko tisuća kvadrata dobrog prostora koji će sigurno dobro doći Strojarskom fakultetu. Vi se ne trebate dokazivati, dokazali ste se kroz ovih 47 godina, ovo je jedan od načina da vas vežemo uz grad gdje ste napravili prve korake i postali pravi fakultet. Čestitam na dosadašnjem uspjehu, pomoć grada u svakom slučaju imat ćete uvijek. Mi smo ove godine uspjeli riješiti i problem Učiteljskog fakulteta,  a svima nam je clj da ovaj grad postane i sveučilišni grad, što je neminovnost. U svakom slučaju mislim da ćete vi biti nositelji i da ćete vi biti ti koji ćete i otvoriti sveučilište u gradu Brodu. U to ime vam se unaprijed zahvaljujem jer znam da ćete raditi svim srcem da to što prije postanemo. 

ugovorsfsb1.jpg.jpg

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave