fbpx
 
 

GV22_30_resize.JPGPočetku današnje 22. sjednice Gradskog vijeća nazočilo je 20 vijećnika koje je prilikom utvrđivanja dnevnog reda dočekao prijedlog koordinacije klubova vijećnika o skidanju pet planiranih točaka (davanje suglasnosti o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada, izvještaj o poslovanju pet trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada za 2011. godinu, izvješće Brod-plina o planu i programu sanacije društva te prijedlog odluke o davanju suglasnosti za kreditno zaduženje Vodovoda) i uvrštavanju dodatnih točki s prijedlozima izmjena i dopuna Statuta grada i Odluke o građevinskom zemljištu.
Voljom većine od 14 vijećnika (HDZ, HSP dr A.Starčević, SDP, HSP, HSS, HNS) uz šest glasova protiv (Udruga Pravaš i HDSSB) prihvaćene su ove bitne izmjene dnevnog reda nakon čega je poslije osobnih prijetnji gradonačelniku izrečenih od strane potpredsjednika Gradskog vijeća I.Rajkovića  sjednicu  napustio gradonačelnik Duspara i pet vijećnika Udruge Pravaš. Kako je gradonačelnik potom povukao sve točke dnevnog reda kojima je bio predlagatelj, Gradsko vijeće naposlijetku raspravljalo je o osam točaka dnevnog reda. O razlozima napuštanja sjednice na konferenciji za novinare javnost su izvijestili članovi Kluba vijećnika Udruge Pravaš i potpredsjednik vijeća iz HDSSB-a Mladen Kvesić, a svoje viđenje 22.sjednice dat će i predstavnici ostalih stranačkih klubova.
U nastavku rada 22.sjednice Gradskog vijeća sudjelovalo je ukupno 15 vijećnika. Poslije aktualnog prijepodneva u kojem je gradskoj izvršnoj vlasti postavljen niz upita s traženjem pismenih odgovora, jednoglasno su usvojeni prijedlozi odluka o  izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu grada Slavonskog Broda, Odluke o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama na javnim površinama Grada te prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama odluke o javnim priznanjima i nagradama Grada.
Većinom glasova, uz jedan glas protiv (HDSSB), u žurnoj proceduri u jednom čitanju usvojeni su prijedlozi Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada i Odluke o građevinskom zemljištu kojima se, pored ostaloga, nameće obveza objavljivanja javnih natječaja o raspolaganju gradskom imovinom i u lokalnom tisku pored dnevnog tiska i gradske web stranice.
U setu kadrovskih pitanja, većinom glasova razriješeni su dosadašnji i imenovani novi članovi Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Grada (Damir Lalić, Mladen Krištof, Željko Tomljenović i Luka Jelavić) uz nalog zapovjedniku JVP da u roku 14 dana sazove konstituirajuću sjednicu. Nakon ostavke Marija Rubila, za novog člana gradskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova jednoglasno je izabran Andrija Lepan dok  je većinom glasova za ovlaštenog predstavnika Grada u skupštini Brod-plina poslije ostavke Stjepana Aračića izabran Marko Marić. Na kraju, jednoglasno je usvojen zaključak o prijedlogu za imenovanje deset sudaca-porotnika Županijskog suda: Roberta Klobučara, Ljubice Mustapić, Klaudije Knežević, Anice Jozić, Slavice Božinović, Nade Lovrenović, Đure Dikanovića, Vesne Gajger, Mateja Zovkića i Josipa Grgića.
Sljedeća 23. sjednica Gradskog vijeća zakazana je za 9.srpnja. 

mt_gallery:

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave