fbpx
 
 

KAZBRKOLO_04_resize.JPGU obnovljenom kazamatu zapadne kurtine Tvrđave Brod prigodno su najavljeni središnji programi 48.Brodskog kola, najstarije smotre folklora u Hrvatskoj po kojoj je grad Slavonski Brod odavna postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i inozemstvu i koja u grad privlači veliki broj posjetitelja. Najavu Brodskog kola upotpunio je nastup pjevačke i tamburaške skupine FAB-a.
Ova jedinstvena i izvan okvira Hrvatske poznata manifestacija kroz nastupe brojnih kulturno-umjetničkih društava, folklornih i pjevačkih skupina te svirača na tradicijskim instrumentima iz Hrvatske a i iz inozemstva, njeguje brodsko- posavsku, slavonsku te uopće hrvatsku tradicijsku kulturnu baštinu i promiče njezine izvorne vrijednosti. Na brojnim ovogodišnjim programima Brodskog kola, u organizaciji Folklornog ansambla Broda, nastupit će 126 folklornih skupina s 3500 sudionika!
O sadržaju središnjih programa 48.Brodskog kola predstavnika medija obavijestili su čelnici organizacijskog odbora Josip Perčević i Zvonimir Toldi, glasnogovornik Berde banda Antun Tonkić i gradonačelnik Mirko Duspara.
Predsjednik Folklornog ansambla Broda Josip Perčević naglasio je značajnu potporu u sufinanciranju ovogodišnje priredbe od strane Ministarstva kulture te Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice uz standardnu potporu Grada, gradske i županijske turističke zajednice, što potvrđuje značajan status ove priredbe.
Središnji programi Brodskog kola započinju predstojećeg vikenda: u subotu 26.svibnja bit će održana 17.županijska smotra folklornih pjevačkih skupina „Kad zapjevam i malo zagudim“u Donjoj  Bebrini. U nedjelju 27.svibnja nakon svete mise i blagoslova u crkvi Gospe brze pomoći uslijedit će kolo u crkvenom dvorištu, a u 17 sati u dvorani OŠ Antun Mihanović na rasporedu je Dječja smotra folklora „Igra kolo maleno“.
U subotu 2.lipnja na Korzu bit će upriličena smotra koreografiranog folklora „To je zemlja Hrvatska“, a svečano otvorenje ovogodišnje manifestacije bit će u petak 8.lipnja u Tvrđavi Brod  u 20 sati uz program „Šokačka se grana vije“ i tamburaški koncert Berde banda u povodu 20.obljetnice ovog uglednog sastava. Na svečanom otvaranju očekuje se dolazak pokrovitelja Predsjednika RH Ive Josipovića.
U subotu 9.lipnja slijedi tradicionalna Folklorna večer u Tvrđavi na kojoj će se predstaviti gostujuća društva iz Hrvatske i BiH. U nedjelju 10.lipnja uvodni program je tradicionalno „Bijelo biserje Slavonije“, smotra konjogojskih udruga i zaprega na prostoru ispred Željezničkog kolodvora. U Tvrđavi Brod od 16,30 sati počet će smotra izvornog folkora „Šokadijo, sve ti je na glasu“, a u 20 sati održat će se revija hrvatskih narodnih nošnji i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji.
Gradonačelnik Mirko Duspara zahvalio se upravnom i stručnom odboru Brodskog kola na uloženem trudu u pripremi ovogodišnje priredbe. Uz dolazak Predsjednika Republike izrazio je posebno zadovoljstvo što će brojni Brođani i gosti 8.lipnja moći uživati u cjelovečernjem koncertu Berde banda, jednog od najboljih hrvatskih tamburaških sastava iz Slavonskog Broda. I ovogodišnje Brodsko kolo sa 126 KUD-ova, 3500 sudionika i višestruko većim broju posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva poprimit će karakter turističke atrakcije grada Slavonskog Broda. 
Gradonačelnik Duspara pozvao je na kraju Brođane da u što većem broju poprate brojne priredbe Brodskog kola, a organizatorima iz Folklornog ansambla Broda poželio puno uspjeha u nastavku organizacije jedne od najznačajnijiih hrvatskih folklornih manifestacija.

mt_gallery:

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave