fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

SVIJETBAJKIPRESS_09_resize.JPGDanas je javnosti predstavljen bogat i raznolik program ovogodišnjih dječjih svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić“ posvećenih djelu slavne sugrađanke i spisateljice rođene 18.travnja 1874.godine koja je najveći dio života provela u Slavonskom Brodu.
U tjednu od 15. do 20.travnja pripremljeno je mnoštvo raznovrsnih sadržaja koje su gradske ustanove i udruge priredile za djecu i mlade, ali i one starije.
Predstavnike medija i članove Organizacijskog odbora pozdravio je zamjenik gradonačelnika mr. Zoran Ivanović istaknuvši kako se i ove godine tijekom trajanja svečanosti očekuje dolazak oko 15 tisuća djece i gostiju iz cijele Hrvatske i inozemstva kojima će biti  ponuđeno mnoštvo zanimljivih programa: radionica, predstava, izložbi, stručnih skupova. Slavonski Brod je ponosan na ovu priredbu koja postaje nacionalni brend, siguran sam da ćemo i ove godine uz kvalitetnu pripremu uspjeti u ovom prekrasnom projektu, rekao je zamjenik gradonačelnika zahvalivši svima koji su uložili velik napor da i ovogodišnja priredba protekne na visokoj razini.
Nositelji brojnih programa su ustanove i udruge iz područja kulture te osnovne škole i dječji vrtići iz grada Slavonskog Broda. I ove godine gosti brodske djece bit će vršnjaci iz prijateljskog grada Celja koji će biti smješteni kod obitelji i zajedno s prijateljima sudjelovati u radionicama i ostalim programima.
Prema riječima Dubravke Marković, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, osobitosti ovogodišnjih Dječjih svečanosti su i znatno veći broj radionica, brojni programi u dječjim vrtićima, gostovanje studenata glume i lutkarstva s Umjetničke akademije iz Osijeka,
a na zatvaranju priredbe upriličit će se veliki sajam suvenira i svega što su u radionicama napravili predškolci u dječjim vrtićima i stariji sugrađani, korisnici gradskog Dnevnog boravka za starije osobe.  
   Ovogodišnja priredba svečano će se otvoriti u nedjelju 15.travnja na Korzu glazbeno-scenskom čarolijom „Jagor“ u izvedbi 56 članova Dramske družine „Guliver“ OŠ Bogoslav Šulek iz Vranovaca u režiji Gorana Zovka i zanimljivoj scenografiji u ložištu ogromne peći. Slijedi podizanje zastave Dječjih svečanosti, predaja ključeva grada djeci i polaganje cvjetnog vjenčića pred spomenik Ivane Brlić Mažuranić na Korzu.
Kazališna radionica „Svijeta bajki“ pripremila je glazbeno-scensku čaroliju „Žabe traže kralja“ po motivima basne Ivane Brlić Mažuranić. Premijera ove predstave koju je režirala Dubravka Zrnčić-Kulenović je u ponedjeljak 16.travnja u 18 sati u Kazališno-koncertnoj dvorani, a od utorka do petka odigrat će se ukupno osam predstava pred prepunim gledalištem.
U ponedjeljak 16.travnja u Likovnom salonu Becić upriličit će se otvorenje izložbe i dodjela nagrada za najbolje likovne radove učenika osnovnih škola te dodjela nagrada za najbolje literarne radove na temu „Žabe traže kralja“. Gradska knjižnica uz brojne ostale sadržaje (izložbe, predstave, pričaonice, parlaonice…) promovirat će i 3.slikovnicu „Kako je Potjeh tražio istinu“.
U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u OŠ Ivana Brlić Mažuranić održat će se Međužupanijski skup voditelja stručnih vijeća razredne nastave posvećen Ivani Brlić Mažuranić.
Dječji vrtići grada Slavonskog Broda pripremit će bezbroj radionica starih zanata, a što su male vrijedne ruke izradile moći će se vidjeti u petak 20.travnja na prodajnoj izložbi na Korzu. Dobru praksu iz ranijih godina nastavlja i Urban caffe „Mojster“  u suradnji s udrugama građana  nudeći raznovrsne sadržaje za odrasle, a doprinos ovogodišnjoj priredbi dat će i korisnice Dnevnog boravka a starije osobe koje su u svojoj kreativnoj radionici izradile bezbroj suvenira s tematikom likova iz bajki.
Iako se tek otvaraju vrata  ovogodišnjih dječjih svečanosti, pogled se već upire i u 2013. godinu kada će Slavonski Brod ugostiti međunarodnu znanstvenu konferenciju „Od čudnovatog do čudesnog“ posvećenu 100-godišnjici „Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića“.
Radujemo se novom „Svijetu bajki“ nadajući se da će u njemu uživati najmlađi posjetitelji, gosti i sudionici, iskazujući svu kreativnost djece u ozračju univerzalnih pouka i poruka iz priča i života Ivane Brlić Mažuranić.

mt_gallery:

 

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave