fbpx
 
 

innet2_10_resize.JPGDvodnevni 1.Innet forum, forum inovacija i novih tehnologija, koji se 23. i 24. 03. održao u Kazališno-koncertnoj dvorani "Ivana Brlić Mažuranić" u Slavonskom Brodu, u potpunosti je opravdao očekivanja posjetitelja i stručne javnosti te se svojim prvim izdanjem nametnuo kao respektabilan događaj ne samo u Slavonskom Brodu nego i mnogo šire. Forum je, složit će se svi prisutni, prošao u pozitivnom ozračju uz vrlo dobar odaziv posjetitelja.
Organizacijom ovog foruma Grad Slavonski Brod se odlučio aktivno uključiti u promicanje inovacija i novih tehnologija te potaknuti na razmišljanje obrtnike, poduzetnike, znanstvenike, ali i građane o važnosti inovacija i uvođenja domišljatih i novih tehnologija. Jer, danas je više nego ikad očito da je u umreženom globaliziranom svijetu to jedini način da se bude konkurentan.
Tome u prilog išle su brojne aktualne i relevantne teme iz područja obnovljivih izvora energije, inovatorstva i novih tehnologija koje su se u dva dana trajanja foruma izmjenjivale u konferencijskom dijelu programa.
Forum je započeo ocjenom konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, regije i Brodsko-posavske županije te su istaknute potrebe da je, u vrijeme kada se Hrvatska suočava s visokom nezaposlenosti, neophodna suradnja nositelja politike Vlade, poslovnog i akademskog sektora na povećanju konkurentnosti. Kao problem istaknuto je malo korištenje inovacija u hrvatskom gospodarstvu i značaj primjene rezultata znanstvenih istraživanja na razvoj novih proizvoda kao temeljne podloge za konkurentnost, a istovremeno naglašena potreba veće integracije znanosti i gospodarstva.
PRIMJERI USPJEŠNE PRIMJENE INOVACIJA
U primjerima uspješne primjene inovacija istaknuti su rezultati na razvoju energetskog postrojenja na biomasu u „Đuri Đakoviću“, vjetroelektrana i hibridnih sustava napajanja u „Končar-Institutu za elektrotehniku“ i brojne opreme za gospodarenje otpadom u kompaniji „Tehnix“ koja je ispravnim principima poslovanja i primjenom velikog broja inovacija postala značajni proizvođač na međunarodnom tržištu.
Osobit značaj na Forumu posvećen je obnovljivim izvorima energije kao energiji budućnosti s prezentacijama značaja i ostvarenih investicija u Hrvatskoj:  sunčeva energija i energija vjetra s isticanjem realnih mogućnosti Hrvatske. Posebno je istaknuta velika rezerva geotermalnih izvora energije u našoj županiji, ali i cijeloj Slavoniji.
Na Forumu je prezentiran i novi operativni sustav „Windows 8“ tvrtke Microsoft koji je svojim inovativnim konceptom i sučeljem izazvao veliko zanimanje posjetitelja. Osim novog sustava tvrtka Microsoft je predstavila i „računarstvo u oblacima“, novi trend poslovanja koje će tvrtkama svih veličina pomoći da svoje informatičke resurse bolje iskoriste u smjeru stvaranja novih poslovnih prilika.
Predstavljeni su i informatički inovativni proizvodi tvrtke ININ koji predstavljaju znanstveni doprinos na programima izgradnje informacijskog društva EU i praktični doprinos primjeni u našem gospodarstvu, te nove mogućnosti u primjeni algoritma umjetne inteligencije, baze podataka tkiva, proteina i gena u medicinskoj dijagnostici.
Navedene teme su kao predavači obrađivali brojni vrhunski stručnjaci. Na 1.Innet forumu svoja izlaganja imali su  prof.dr.sc. Slavica Singer, prof.dr.sc. Stjepan Car, dipl.ing. Dalibor Marijanović, doc.dr.sc. Ljubomir Majdandžić, dipl.ing. Zdravko Stipetić, prof.dr.sc. Mladen Šercer, dr.sc. Mate Jelavić, mr. Giorgy Horuczi, dipl.oec. Đuro Horvat, Tomislav Tipurić, prof.dr.sc. Niko Majdandžić, dipl.ing. Igor Majdandžić.
Forum je, uz konferencijski dio, također imao i izložbeni dio na kojemu se javnosti predstavilo dvadesetak inovatora sa svojim inovacijama koje su izazvali veliko zanimanje posjetitelja,a li i predstavnika tvrtki prisutnih na Forumu. Nekolicina ih je imala vrlo zapažena predavanja, a posebice su se istaknuli Ferdo Crnogorac, Ivan Jakobović i Stevče Arsoski.
Voditelj Krešimir Mišak uspješno se snalazio u širokoj paleti pojmova i rješenja i duhovitim vođenjem davao osvježenje cijelom skupu.
Organizator 1.Innet foruma bio je Grad Slavonski Brdo, a izvršni organizatori Razvojna agencija grada Slavonskog  Broda i Poduzetnički inkubator Brodin. Pokrovitelji su bili: Predsjednik Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Hrvatska gospodarska komora, Brodsko-posavska županija, Đuro Đaković Holding, Akademija tehničkih znanosti Hrvatske, Udruga inovatora Hrvatske i Hrvatska zajednica tehničke kulture, Strojarski fakultet Slavonski Brod.
 
DOJMOVI PREDAVAČA:

prof.dr.sc. Mladen Šercer - direktor Centra za transfer tehnologije: "Zahvaljujem na pozivu za sudjelovanjem na skupu. Bilo je to zanimljivo i korisno iskustvo za mene."

Dalibor Marijanović, dipl.ing - direktor Poslovno - inovacijskog centra Hrvatske BICRO: Zahvaljujem na pozivu i rado ću se odazvati, ako budem u prilici i na idućim forumima. Mišljenja sam da bez obzira na veličinu, sredina treba dio svojih snaga usmjeriti prema razvoju novih proizvoda i usluga."

Dr.sc. Mate Jelavić, dipl.ing - voditelj projekta u Odjelu za obnovljive izvore energije u KONČAR - Institutu za elektrotehniku: "Bilo mi je zadovoljstvo sudjelovati na Innet forumu. Nadam se da će ova vrijedna inicijativa uroditi plodom i da će forum postati prepoznatljiv u državi i šire."

prof.dr.sc. Slavica Singer – Članica nacionalnog vijeća za konkurentnost i voditeljica poslijediplomskog i doktorskog studija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku: "Bilo mi je zadovoljstvo sudjelovati u dobro zamišljenom i realiziranom 1. INNET forumu"

 Prof.dr.sc. Dražan Kozak – dekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu: „Izvrsni predavači sa zanimljivim temama.“

 

mt_gallery:

 

 

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave