fbpx
 
 

PRESMD24212_01_resize.JPGNa današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Mirko Duspara osvrnuo se na zbivanja i novosti s jučerašnje 20.sjednice Gradskog vijeća na kojoj je obznanjen i osnutak novog Kluba nezavisnih vijećnika koji je okupio šestoricu bivših vijećnika HSP-a.
ISPRIKA MEDIJIMA I SVIM BROĐANIMA
   -Nažalost, pojedini vijećnici cijeli ovaj mandat nastupaju u Gradskom vijeću s iznošenjem niza neistina, vrijeđanja i izazivanja nas ostalih, tako da nažalost sjednice postaju sve ružnije za praćenje. Radi toga sam pozvao predstavnike medija koji su jučer pratili rad Vijeća da se prije svega ispričam njima, a pogotovo da se ispričam Brođanima jer nisu zaslužili da to slušaju. Ne tražim da imam glavnu riječ na sjednicama Vijeća, ali ako se traži nekakav odgovor, ako me se vrijeđa, onda je minimum demokracije da dobijem pravo da odgovorim. A pogotovo što pojedini vijećnici konstantno koriste mikrofon ove gradske vijećnice ne bi li iznijeli što više laži i neistina. Jučer ste na djelu imali slaganje velike koalicije što se igrom slučaja poklopilo s puno stvari, a jedno od tih je Tržnica pa se tu upetljala i bivša direktorica Trgovačkog društva koja je dignula i obrtničko udruženje i sindikate i nezadovoljne ljude na tržnici i na taj način pokušala iskoristiti završetak mandata i zajedno s ovim političkim strankama napraviti nered u gradu.
Kad pogledate sve što se događa u ovom Gradskom vijeću, onda će vam biti malo jasnije: iako su još 2010. na Gradskom vijeću donijeli odluku da mogu ići višečlane skupštine u trgovačkim društvima i da mogu mijenjati skupštine, ne vidim razloga zašto to nisu napravili i prije. Imali su tada 13 ruku i mogli su mijenjati, ja nisam bio prepreka za to. Govorilo se tada da jedan čovjek ne može voditi skupštine, a onda imate situaciju da se u sve te skupštine stavlja po jedan čovjek.
NAKON VRTIĆA I BAZENA – NA UDARU I TRŽNICA
Velika koalicija na pomolu. Ja bih jučer bio sretniji da su me smijenili s mjesta gradonačelnika, a da nisu dirali i u ono malo projekata koje imamo. Sad je na udaru Tržnica, nedavno je to bio Bazen, a još ranije Dječji vrtić. A evo nalaza nakon što sam po 6 točaka bio optužen za Dječji vrtić: po svim navodima odbijene su te insinuacije i s potpisom zamjenice ministra prekjučer je to došlo u Grad Slavonski Brod, ali to više nikome nije zanimljivo. 
Zadnjih par mjeseci optuživan sam od HDZ-a, SDP-a i svih ostalih za Vodovod, kako se tamo radi protuzakonito, kako je kriminal, a evo i dozvole za skupljanje neopasnog otpada, Vodovod ima dozvolu i za to. A išli smo u ovoj gradskoj upravi da to radi Vodovod da ne plaćamo nekome sa strane. I imali dogovor u Hrvatskim vodama jer je njihova greška, oni nisu predvidjeli na parceli gdje treba izgraditi Pročistač otpadnih voda da je tolika hrpa smeća, a znate tko je navezao to smeće tamo: direktorica Trgovačkog društva koja govori da ju ja nagovaram na sumnjive poslove! Ugovor koji je ona trebala potpisati sama je sastavila sa svojim pravnicima i onda nakon nekoliko mjeseci odbija potpisati. A u ugovoru stoji da se ovaj ugovor koji smo mi potpisali s „Gradnjom“ prenosi na Trgovačko društvo Komunalac, za što smo imali dozvolu Gradskog vijeća, i da ćemo sve situacije koje dolaze plaćati mi kao što plaćamo  i  za održavanje zelenila.
POKUŠAJ OPSTRUKCIJE GRADSKIH PROJEKATA
Ovo što smo jučer imali priliku vidjeti na Gradskom vijeću - to je pokušaj opstrukcije i ono malo projekata koje Grad ima. Znači, legalno smo proveli natječaj i krenuli s izgradnjom Bazena i četvrti put Gradsko vijeće zaustavlja ono što je odobrilo u proračunu. I jučer je ponovo bila točka o prodaji zemljišta jer imam obvezu u proračunu što su mi oni stavili da moram zaraditi 20 milijuna kuna za kapitalne projekte. I onda mi se zabranjuje ta prodaja.
To je ono što je na djelu ovdje u Brodu: uz priču da su svi za projekte, svi pokušavaju zaustaviti projekte ! Pozvao sam dosad bezbroj puta DORH neka dođe i provjeri što to ima što je sumnjivo.

PRESMD24212_08_resize.JPG
   -Kao gradonačelnik imam pravo i zaustaviti neke odluke Gradskog vijeća i tražiti zaštitu zakonitosti i tumačenje tih odluka. Jučer sam postavio pitanje tko će snositi troškove koji će nastati na Tržnici. Mislite li da je netko naivan - dobije posao, osigura radnike za taj posao, a onda se netko u Gradskom vijeću sjeti i kaže: čekaj, možda nešto ima sumnjivoga, zaustavit ćemo to. Poslat ću da mi mjerodavne institucije odrede da li je ovo sve u redu ili nije.     Gradsko vijeće dalo mi je proračunom nalog da se ide u rekonstrukciju tržnice, a njihove priče kako nisu bili upoznati ne stoje, to je čista izmišljotina jer su 30.6. lani imali izvanrednu sjednicu vezano uz tržnicu.

 

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave