fbpx
 
 

djecaCelje.JPGZahvaljujući prošle godine zasnovanom prijateljstvu gradova Slavonskog Broda i Celja skupina od 42 učenika iz svih devet gradskih osnovnih škola uz pratnju voditelja, profesorica tjelesne kulture Mirne Matej Švaganović i Mirne Mikić te učitelja razredne nastave Tomislava Vidoševića, sudjelovali su na četverodnevnom nagradnom zimovanju u Celju. Budući da su bili smješteni u poznatom celjskom izletištu i skijalištu Celjska koča nedaleko od grada, tijekom zimovanja imali su priliku dobro se zabaviti i naučiti osnove skijanja, igrati se na snijegu, ali i upoznati se s vršnjacima, posjetiti osnovnu školu Hudinja i razgledati Celje.
Zanimljiv i sadržajan četverodnevni program oduševio je sve sudionike koji su odlazak u Sloveniju zavrijedili uzornim učenjem i vrijednim rezultatima postignutim na raznim natjecanjima.
   -Pristojnim i kulturnim ponašanjem učenici su na najbolji mogući način predstavili grad Slavonski Brod i Republiku Hrvatsku. Priprema, organizacija i sama provedba zimovanja odrađena je na visokoj razini pa se nadamo da će se ovakav oblik suradnje s prijateljskim gradom Celjem nastaviti i u budućnosti, mišljenje je voditeljice škole skijanja prof.  Mirne Mikić.

ŠTO KAŽU UČENICI: ISPLATI SE UČITI I BITI DOBAR !
  
   Karla Baričević, 6. r. OŠ D.Tadijanović: Super, za mene je to bilo stvarno lijepo iskustvo,  naučila sam i pomalo skijati. Upoznali smo i njihovu školu gdje je malo drukčije nego kod nas. Iznenadila sam se kada me ravnateljica nazvala i rekla da idem na  zimovanje. Prvo sam mislila da se šali, nisam mogla vjerovat, a sad su mi prijatelji u razredu rekli: ipak se isplati učiti. To je dobra poruka za sve.
   Pavo Matanović, 6.r: Bilo je odlično, sadržaj boravka bio je zanimljiv,a u sobama nas je bilo dosta pa je i zbog toga bilo još zanimljivije. Nisam prije bio skijaš i u školi skijanja naučio sam dosta za kratko vrijeme. Neke učenike iz drugih škola nisam ranije poznavao, u Celju smo se upoznali i kad smo se vratili kućama svi smo prijatelji na „fejsu“.
    Matej Đurđević, 8. r.: Nisam dosad bio u Sloveniji i ovo mi je bilo veliko i lijepo iskustvo. Bilo je vrlo zabavno druženje, upoznavanje s prijateljima iz drugih škola, posjet školi Hudinja gdje smo čak sudjelovali na nastavi. Četiri dana  brzo je prošlo, volio bih da je trajalo i duže, ali bolje išta nego ništa. Domaćini su bili jako gostoljubivi i dobri prema nama, spremni uvijek popričati i sporazumjeti se, a naučili smo i nekoliko slovenskih riječi (smučanje, gremo...). Nisam prije bio skijaš, i snalaženje na snijegu bilo je veliko iskustvo, prvi dan s dosta padanja, a onda sam se već uhodao.
   Luka Matanović, 8.r: Najzanimljivije mi je bilo skijanje i druženje s vršnjacima, u sobi nas je bilo 13-ero ! Smještaj i hrana bili su odlični. Stigli smo se i okupati u bazenu u gradu i sve je bilo zaista super. Malo samo razgledali grad Celje koji je po veličini sličan Brodu i jako lijepo uređen. Nadam se da će možda kad uđemo u EU biti i više takvih gradova-prijatelja.
I roditelji su presretni i zadovoljni, ponosni na nas.
  
  Ravnateljica OŠ Dragutin Tadijanović prof. Ana Blagović:
   -Bila sam ugodno iznenađena kada smo iz Grada dobili zahtjev da pošaljemo djecu prema određenim kriterijima uspješnosti i osobnosti.
U tom trenu ni mi nismo točno znali o čemu se radi, a kad sam čula da će ti učenici biti nagrađeni bila sam presretna jer uistinu smatram da se u našoj državi ne daje dovoljno na uspješnu djecu. Trebalo bi ih više poticati, više učiniti da ih se  zadrži u našim gradovima i u našoj državi. Bila sam presretna što se na ovaj način pomoglo i nagradilo one koji uistinu daju više od drugih. Čestitam na tome Gradu.  Pomogli smo i organizaciju ovog zimovanja, naša kolegica je vodila djecu, a evo ponosni su i sretni bili i roditelji i učenici. Ovo je velika stvar i dobar početak za daljnju suradnju i svima će biti dobro. Kao škola uključit ćemo se i znati prijateljima iz Celja  uzvratiti na gostoprimstvu. 
mt_gallery:

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave