fbpx
 
 
dnevbor4m.jpg„Dane otvorenih vrata“ Dnevnog boravka za starije osobe danas su posjetile predstavnice Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti - ravnateljica Uprave za međugeneracijsku solidarnost Vesna Širanović i načelnica mr Julijana Radnić.
Nakon razgovora s gradskim čelnicima o nastavku suradnje u provedbi odlično prihvaćenih projekata „Pomoć u kući“ i „Dnevni boravak za starije osobe“i obilaska prostora u Dobrilinoj ulici gdje je danas nakon predavanja o povišenom krvnom tlaku prvi puta upriličena i rekreacija za starije osobe,  predstavnice Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nisu skrivale zadovoljstvo viđenim.
   -Dane otvorenih vrata ovog Dnevnog boravka smatramo odličnom idejom, da se Slavonskom Brodu i svima koji su zainteresirani pokaže što se to radi u ovom programu, na koji način se animira starije građane da sudjeluju u životu grada, da sami nešto učine za grad i da grad učine zanimljivijim. Novi prostor Dnevnog boravka doima se jako ugodnim. Naš Dnevni boravak je i zamišljen na taj način da se osjećate kao doma u svom životnom prostoru i da tu zadovoljavate neke svoje potrebe, bilo kroz razne aktivnosti, bilo kroz druženje, razgovor, gledanje tv, igranje šaha ili neka predavanja i radionice.
Razgovarali smo i s gradonačelnikom s obzirom da naša suradnja uvijek ide s predstavnikom lokalne vlasti. Mi ugovor potpisujemo s gradonačelnikom, a on dalje odgovara za provedbu programa u svojoj sredini. Mi mu ostavljamo mogućnost i prostor da u taj program uvede sve što mu dozvoljavaju mogućnosti grada i njegovih financija i naravno onoliko koliko naše financije dozvoljavaju.
Mislim da se u Slavonskom Brodu odlično radi. Naravno da se uvijek može popraviti i dodavati, ali kao i sve drugo - ovisi koliko ćemo imati sredstava u idućoj godini, istaknula je u izjavi za medije Vesna Širanović.
U posljednjih pet-šest godina diljem Hrvatske ostvareno je 85 programa Pomoći u kući i ovom stalnom skrbi obuhvaćeno je 15200 korisnika, pri čemu je zaposleno 1007 djelatnika, uglavnom teže zapošljivih  osoba, žena starije životne dobi.  Od toga u Hrvatskoj trenutno djeluje 30 programa Dnevnog boravka za starije osobe.
-Ovo je stvarno hvale vrijedan projekt Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Grada u kojem je zaposleno 14 osoba i to većinom onih koji ne mogu naći posao redovnim putem.
Velika je to pomoć našim starijim sugrađanima. Kako još uvijek ima dosta potreba, razgovarali smo o tome da se možda program i proširi, a budući da je financiranje zajedničko to je velika pomoć i Gradu, ali prije svega našim starijim sugrađanima koji su evo našli jedan svoj ugodan prostor i mislim da imaju vremena da uživaju  u njemu, kazao je gradonačelnik Mirko Duspara.
   Sudeći prema svakodnevno sve većem odazivu starijih osoba, od kojih se mnogi prvi puta susreću s ovim prostorom i programom, Dani otvorenih vrata Dnevnog boravka postigli su očekivani uspjeh. 
mt_gallery:

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave