Uz novčanu potporu Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Grada Slavonskog Broda u zapadnoj kurtini Tvrđave Brod pri završetku je uređenje prostora u bivšim kazamatima za tvrđavsku kuhinju i kušaonicu vina koji će uskoro biti otvoreni što će omogućiti dopunjavanje postojeće turističke ponude oživljene povijesti.
Kako bi se novim prostorima Tvrđave udahnuli primjereni poslovni sadržaji, a turistima omogućilo upoznavanje autohtonih vina iz Grada i okolice, brodska Turistička zajednica upriličila je u novim prostorima Tvrđave radni dogovor s brodskim vinarima, predstavnicima gospodarske i obrtničke komore i konzervatorima. Nazočni vinari (Zdjelarević, Štefančić, Tonkić, Čaldarević i dr.) načelno su podržali prijedlog turističke zajednice da u novim tvrđavskim prostorima budu izloženi njihovi proizvodi koji će se uz stručnu pomoć moći kušati i potom kupiti, a o svim detaljima poslovne suradnje dogovorit će se s „Brod turistom“.
-Cilj Turističke zajednice je da svim grupama turista koje dolaze u grad, pogotovo u Tvrđavu Brod, pokažemo ovo i na kraju da ih i ugostimo ovdje ako ima potrebe. Mislim da je ovo idealan prostor koji treba unijeti novu živost u Tvrđavu, kazao je u izjavi za medije gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Grada Mirko Duspara.
Procjenjuje se da je u uređenje ukupno oko 260 kvadrata prostora u zapadnoj kurtini za kuhinju i kušaonicu vina dosad utrošeno oko 350 tisuća kuna.