fbpx
 
 
celje1.jpg.jpgU reprezentativnom prostoru Dvorane pod celjskim stropom Pokrajinskog muzeja u Celju je svečano potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji između Grada Slavonskog Broda i Mestne občine Celje. U nazočnosti čelnika Gradskih vijeća i gradskih uprava dva grada potpis na sporazum stavili su gradonačelnik Mirko Duspara i župan Bojan Šrot.
Time su nakon intenzivnih kontakata u posljednjih pet mjeseci i službeno konkretizirani zajednički interesi dva grada u unaprjeđenju gospodarskog, društvenog i kulturnog razvitka i promicanja prijateljskih odnosa i suradnje u svim područjima.
   -Mi iz lokalne politike više gledamo na ovakvu suradnju u funkciji da učinimo nešto dobro za građane jednog i drugog grada. Moja je želja da se što više gradova u Sloveniji odluči naći neki partnerski grad i u Hrvatskoj i u nekoj drugoj susjednoj državi jer je to uvijek dobro – razmjenjuju se dobre prakse, stvaraju se prijateljstva između ljudi i institucija, poput kulturnih i sportskih društava koje djeluju u gradovima tako da postoji zaista ogromna prilika za različitom suradnjom. Imamo dobra iskustva i znanje u kandidiranju projekata prema europskim fondovima koje bismo rado podijelili s drugima i siguran sam da će Slavonski Brod biti dosta dinamičan i aktivan u tom području i iskoristiti prilike koje postoje i koje smo mi dosta dobro iskoristili, posebno na području ekologije i zaštite okoliša ne samo za građane Celja već i šire. Slavonski Brod je dosta sličan Celju i po prednostima i problemima. Imamo dosta kontakata s različitim gradovima po svijetu, ali iskreno mogu reći da nigdje do sada ni ja ni moji suradnici nismo naišli na toliko pozitivne energije i toliko želje da se nešto dobro učini kao kod prijatelja iz Slavonskog Broda, istaknuo je u izjavi za medije župan Mestne občine Celje dipl.iur. Bojan Šrot. 
   Veliko zadovoljstvo jačanjem suradnje s Celjem, prvim  gradom prijateljem Slavonskog Broda, izrazio je gradonačelnik Mirko Duspara.
   -Želja ove gradske uprave bila je da pronađemo grad koji nam može biti dobar primjer u mnogo čemu. Kao gradonačelnik izuzetno sam zadovoljan da smo kao prvi grad-prijatelj Slavonskog Broda izabrali upravo Celje i da nas je Celje prihvatilo. Dosta projekata koje je Celje već ostvarilo, što iz predpristupnih što ih strukturnih fondova EU, zanimljivi su za Slavonski Brod i mi ćemo pokušati nešto od toga ostvariti u našem gradu. Celje nam u svakom slučaju može biti od višestruke koristi  kako u pripremi projektne dokumentacije tako i u iskustvima koji su jako bitni u ostvarenju projekata. Mislim da tu imamo prave učitelje od kojih možemo puno naučiti.
Bitno je reći da smo potpisivanjem ovog Sporazuma stvorili preduvjete našim ustanovama, školama, vrtićima, kulturnim, sportskim i brojnim drugim udrugama da se mogu povezati sa srodnim institucijama u Celju. Očekujem dobru suradnju i pravo prijateljstvo između naša dva po mnogo čemu slična grada, zaključio je gradonačelnik Mirko Duspara.
mt_gallery:

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave