fbpx
 
 
djeczbor.jpgU povodu izuzetnih uspjeha brodskih glazbenika i učenika danas su u Gradskoj vijećnici upriličeni prijemi za članove Brodskog harmonikaškog orkestra Bela pl. Panthy u povodu osvajanja prve nagrade na Međunarodnom natjecanju u Innsbrucku, za članove Dječjeg zbora-mlađeg uzrasta Glazbene škole, apsolutne pobjednike na 53.glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu i za učenike Tehničke škole, autore nagrađenog projekta od strane Parlamenta mladih grada.
BRODSKI HARMONIKAŠI PRVACI SVIJETA !
Brodski harmonikaški orkestar Bela pl.Panthy pod vodstvom prof. Sanje Nuhanović osvojio je prvu nagradu na Međunarodnom festivalu u austrijskom Innsbrucku u konkurenciji 240 harmonikaških orkestara iz 25 zemalja svijeta. Time su ostvarili san svog utemeljitelja i dugogodišnjeg voditelja Bele Panthya. U ostvarenju ovog dosad najznačajnijeg uspjeha umnogome su im pomogle nove nedavno nabavljene harmonike  uz veliku potporu Grada.
U Innsbrucku brodski harmonikaši u najbolje svjetlu predstavili su svoj Grad i Hrvatsku oduševivši brojnu publiku izvedbom svoje najdraže skladbe Slavonske rapsodije. Uspinjanje na pobjedničko postolje pred 5.000 oduševljenih gledatelja u olimpijskoj dvorani u Innsbrucku dojam je koji će 24 brodskih harmonikaša ostati u neizbrisivom sjećanju.
Čestitke svim članovima orkestra uz ushićenje ovim uspjehom i predstavljanjem grada u svijetu izrazila je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić, a gradonačelnik Mirko Duspara obećao je i dalje potporu radu i obnovi instrumentarija.
DJEČJI PJEVAČKI ZBOR BEZ PREMCA U HRVATSKOJ !
Na 53.glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu Dječji zbor mlađeg uzrasta Glazbene škole Slavonski Brod osvojio je prvo mjesto u svojoj kategoriji, ali po ocjeni stručnog žirija postao i apsolutni pobjednik u konkurenciji 40 zborova s 2200 pjevača.
Na čestitkama se zahvalila voditeljica prof. Danijela Božičević istaknuvši kako je ovaj uspjeh  plod dugogodišnjeg vježbanja u kojem pored velikog truda  mladih pjevača koji su stvorili osjećaj zajedništva zasluge pripadaju i roditeljima na sjajnoj podršci.
-Brodska glazbena scena sve nas više iznenađuje u pozitivnom smislu dokazujući koliko je naša mladež glazbeno nadarena, kreativna i originalna, istaknula je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić. 
UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE POMAŽU GRADU
U sklopu Europskog tjedna Parlament mladih grada Slavonskog Broda za najbolji program osnovnih i srednjih škola izabrao je projekt učenika Tehničke škole o proljetnom čišćenju i uređenju na kritičnim gradskim lokacijama poput dječjih igrališta, parkova i zidova nagrđenih grafitima. Tim povodom upriličen je prijem za članove projektnog tima Stjepana Oreškovića i Viktora Mautnera s voditeljicom prof. Božicom Sedlić.
Predstavivši nagrađeni projekt učenici su izrazili spremnost i volju da uz potporu Grada sami obnove, urede i oliče dječja igrališta i prostore na kojima se okupljaju mladi. Na ovoj hvale vrijednoj  inicijativi zahvalio se zamjenik gradonačelnika Zoran Ivanović pohvalivši ovakav proaktivni pristup mladih sugrađana koji sami žele pridonijeti ljepšem izgledu Grada. U cilju ostvarenje ovog projekta dogovoren je skori zajednički sastanak autora projekta s nadležnim gradskim komunalnim službama.
mt_gallery:

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave