fbpx
 
 

CELJANISB.jpgU uzvratnoj posjeti Gradu Slavonskom Brodu boravi  izaslanstvo grada Celja (Mestne občine Celje) koje predvodi župan (gradonačelnik) Bojan Šrot. Nakon prijema u Gradskoj upravi i nastavka razgovora o mogućnostima konkretizacije suradnje dva grada, gosti iz Celja obišli su središte Slavonskog Broda, Kazališno-koncertnu dvoranu, Galeriju umjetnina, Spomen-dom Dragutina Tadijanovića, Franjevački samostan, Sportsku dvoranu Vijuš, tvornicu za preradu vode na Jelasu, vilu Brlićevac, etno-kuću Crljen, osnovnu školu Dragutin Tadijanović u Naselju Andrija Hebrang i razgledali Tvrđavu Brod (Glazbenu školu, Galeriju Ružić, Muzej tambure, kovačnicu Žambok).

 

IZJAVE GRADONAČELNIKA SLAVONSKOG BRODA I CELJA

MIRKO DUSPARA:

   -Ovo je prvi posjet naših gostiju iz Celja gradu Slavonskom Brodu i mislim da je ovo samo početak jedne dobre suradnje na prijateljskoj razini pri čemu će se i naše ustanove povezati s ustanovama iz grada Celja, a isto tako i gospodarstvenici. To je ono što bi trebalo ići dalje.
Ovo su dva slična grada i kad smo u siječnju odlazili u Celje rekao sam da nam je cilj upoznati ekipu koja je prva ne samo u Sloveniji već i svim državama koje su ušle u EU u vrlo kratko vrijeme spremila dosta projekata i dosta toga kandidirala prema predpristupnim i strukturnim fondovima EU. Mislim da su oni dobar primjer i da se od njih dosta toga može naučiti. Igrom slučaja, i neki naši projekti su započeti prije nekoliko godina i ispada da su isti kao u gradu Celju. Mogu reći kao gradonačelnik i u ime svojih suradnika da sam zadovoljan i našom  posjetom Celju, a i s uzvratom u Slavonskom Brodu. Nakon dva susreta imamo dobre temelje za dugoročno prijateljstvo dva grada. Uspjeli smo u protekla dva mjeseca primjeniti dva projekta: Servis 48 sati i Gradsku blagajnu. Malo nam neki domaći zlobnici zamjeraju i kritiziraju kako to nisu naše ideje. Mi smo upravo i radi toga išli u Celje da pokupimo dobre ideje. Mislim da ćemo iskoristiti i još nešto projekata koje smo vidjeli u Celju koje imaju prolaz u Slavonskom Brodu. 

   BOJAN ŠROT (CELJE):
   -Zahvalio bih se kolegi Mirku i njegovim uradnicima na gostoprimstvu i čestitao bih stanovnicima Slavonskog Broda, gradskoj upravi i upravi javnih poduzeća koji brinu o gradu. Za nepuna dva dana puno toga vidjeli smo i obišli  i naš prvi dojam koji je jako bitan nije samo dobar već odličan.  Moram reći da sam osobno oduševljen onime što sam vidio,  poput glavnog gradskog trga gdje je i kuća Brlić.
Doveli smo tri četvrtine vodstva gradske uprave Celja da napravimo u ovom drugom susretu nove osobne kontakte između nadležnih osoba gradskih odjela, javnih poduzeća i ostaloga i siguran sam da će se iz ovih posjeta napraviti jedna stvarno dobra suradnju između dva grada. Pritom ne mislim samo na suradnju između gradskih uprava i lokalnih političara, već još više između različitih institucija, bilo to kulturnih, umjetničkih, sportskih, škola, dječjih vrtića...
Vjerojatno ćemo doći na dječji festival bajki koji se uskoro održava u Slavonskom Brodu i dovesti djecu i osobe koje brinu o djeci.
Zahvaljujem za komplimente koje sam čuo  na naš račun, mada se mi time ponosimo, nismo lažno skromni. Bili smo vodeći grad u aktivnostima koje se tiču iskorištavanja predpristupnih, a sada strukturnih i kohezijskih fondova. Neki pitaju gdje bi vidjeli primjer dobre prakse, kao što je uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, centar za preradu otpada, gradska toplana sa spalionicom otpada. Pitaju u Bruxellesu, a tamo im kažu pogledajte to u  Celju. 
I mi smo pritom napravili neke greške, ali smo puno toga naučili i  drage volje predajemo to iskustvo drugima ako netko traži. Za gradsku upravu Slavonskog Broda rekao sam da su skoro kao „diverzanti“: bili su prije dva mjeseca u Celju, vidjeli tamo Gradsku blagajnu i Servis 48 sati i to su već primjenili,a mi smo trebali više od pola godine da sve to napravimo.  Čestitam i na tome !

Celjanisb3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Celjanisb2.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave