fbpx
 
 

Na današnji dan, 24. siječnja 2024. godine, obilježava se Međunarodni dan obrazovanja za koji je 3. prosinca 2018. godine Opća skupština Ujedinjenih naroda usvojila rezoluciju u cilju obilježavanja važnosti obrazovanja za mir i razvoj.

Grad Slavonski Brod aktivno provodi projekte s ciljem unaprjeđenja ranog i predškolskog te osnovnoškolskog obrazovanja. Ulaže se u program produženog boravka tako da se isti sada provodi u svim matičnim i u područnim školama, kao što su škole u Malom Parizu, na Koloniji i Jelasu. Također, Grad osigurava radne materijale za sve učenike koji pohađaju škole kojima je osnivač. S namjerom uređenja svih školskih kuhinja provedeni su radovi u brojnim školama, a trenutno se izvode u još četirima osnovnim školama: Bogoslava Šuleka, Antuna Mihanovića, Blaža Tadijanovića i Ivane Brlić-Mažuranić. Spomenutim projektom ujedno se osiguravaju i uvjeti za uvođenje jednosmjenske nastave, čime se značajno poboljšava kvaliteta nastavnog procesa, a uključuje učinkovitiju provedbu nastave u školama prilikom usvajanja novih znanja, vještina i sposobnosti te kvalitetniju provedbu slobodnog vremena.

Uvedeno je i stipendiranje učenika deficitarnih zanimanja, u školskoj godini 2023./24. 49 stipendista mjesečno prima 60 eura. Grad ove akademske godine stipendira i 30 novih studenata pa je sada ukupno 99 studenata stipendista. Iznos stipendije za one koji studiraju na području Slavonskog Broda iznosi 80 eura te za one koji studiraju izvan grada 160 eura. Stipendija se dodjeljuje do kraja školovanja a ne samo za tekuću akademsku godinu, dokle god studenti budu upisani kao redovni studenti.

Dakako, putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti redovito se kandidiraju projekti izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i opremanja predškolskih ustanova. Povećanjem kapaciteta predškolskih objekata omogućuje se kvalitetniji pristup, program i uslugu boravka djece predškolskog uzrasta u dječjim vrtićima te se svoj djeci osiguravaju bolji razvoj i napredak.

Projektom „Helping, faza VI“ nastoji se osigurati uvjete za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje za 95 učenika s teškoćama u razvoju kroz pružanje potpore njihovom uključivanju u osnovne škole u Slavonskom Brodu, a riječ je o deset škola s područja grada. U projekt su uključeni 75 pomoćnika u nastavi i  dva stručna komunikacijska posrednika. Grad je kvaliteti obrazovanja pridonio i provedbom brojnih drugih projekata poput „Igrom do govora“, „Obitelj +“, „Fit kids“, „Vidim, čujem, osjećam umjetnost“, „Galerokaz“, „KUL Centar“ i brojnim drugim.

Svake se godine provodi natječaj na kojem su prihvatljivi svi programi od interesa za opće dobro brodskih neprofitnih organizacija. Grad Slavonski Brod takve projekte rado podržava, a često je to prilika za udruge mladih i inovativne udruge koje na taj način mogu doprinijeti kvaliteti obrazovnih sadržaja i ponudi izvanškolskih aktivnosti. 

Investicija u obrazovanje i razvoj projekata usmjerenih na poboljšanje života djece rezultirali su impresivnim postignućima koja, ne samo da Grad čine ponosnima, već i potvrđuju ispravnost pristupa. Ta postignuća nisu samo brojke na papiru; ona odražavaju viziju o gradskom prostoru koji pruža najbolje uvjete za odrastanje i učenje. Djeca su budućnost i pokretači, stoga će Grad Slavonski Brod i dalje ulagati u obrazovanje i projekte koji podržavaju njihov rast i razvoj.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave