fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

Povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, protokol u organizaciji Županije nije pozvao predstavnike Grada Slavonskog Broda te je vandalizirao njihovu počast odanu palim herojima

Prilikom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu, prije službenog protokola, za koji predstavnici Grada Slavonskog Broda nisu dobili pozivnicu s potpisom župana Marušića, sa spomen mjesta su uklonjeni vijenac i svijeća koje su gradonačelnik Mirko Duspara i predsjednik Gradskog vijeća Stribor Valenta postavili iz počasti prema palim herojima i suborcima Domovinskog rata.

„Čin uklanjanja počasti herojima koji su dali svoje živote za Hrvatsku, čiji su predstavnici s najviših razina danas mirno prisustvovali ovom incidentu, ne mogu okarakterizirati nikako drugačije nego čistim vandalizmom. Činjenica da Brodsko-posavska županije na obilježavanje dana od lokalnog, ali i nacionalnog značaja nije pozvala predstavnike Grada gdje se održava, gradonačelnika koga je izabrala većina građana, te predsjednika Gradskog vijeća, pljuska je u lice svim Brođankama i Brođanima koji na ovom događaju nisu bili predstavljeni, a mnogima su upravo ti branitelji bili očevi, djedovi, braća i sinovi. Kao i sam branitelj takve događaje proživljavam osobno i počast odajem iz srca i zahvalnosti, te je moja dužnost kao gradonačelnika, ali prije svega čovjeka, bila otići na spomenik izvan službenog protokola, na kojem nisam imao svoje mjesto, te postaviti vijenac i svijeću svojim suborcima. Međutim, nekim vodećim ljudima naše Županije svečane obljetnice očito služe za igranje vlastitih političkih igara i naslađivanje na najnižim razinama, poigravaju se nasljeđem svih Hrvata i besramno politiziraju nacionalna obilježja, što su danas pokazali bacanjem istog tog vijenca i svijeće u grmlje kraj koša za smeće, a to ne smije proći nekažnjeno. Protiv odgovornih je podignuta kaznena prijava, ali sramota s kojom se moraju nositi ostaje na njima. Neka je vječna slava i hvala svim herojima koji su dali svoje živote za Hrvatsku“, komentirao je incident gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Događaju u organizaciji „Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata Brodsko-posavske županije“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Brodsko-posavske županije, prisustvovali su ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, predstavnici Udruga iz Domovinskog rata, predstavnici HDZ-a i Domovinskog pokreta, predsjednik Županijske skupštine, te župan Marušić sa svojim zamjenikom Šimićem. Iako je u središtu današnje obljetnice trebala biti žrtva i zahvalnost onima koji su svoje živote nesebično položili na oltar domovine, nažalost Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije ove će godine ostati zapamćen po oskvrnjivanju časti onih čija su imena ispisana na spomeniku posvećenom poginulim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića, točnije oskvrnjena je čast i žrtva 768 branitelja s područja Brodsko-posavske županije.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave