fbpx
 
 

Gradonačelnik Mirko Duspara danas je u Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda održao konferenciju za medije na temu protekle godine mandata. Na samom početku konferencije, gradonačelnik je podsjetio na 5 glavnih područja izbornog programa: uređeni život zajednice (sve što treba mlada zaposlena obitelj, ali i njihova djeca od rođenja do fakulteta), nastavak ulaganja u infrastrukturu, razvoj digitalnih vještina u poduzetništvu i otvaranje novih radnih mjesta, razvoj Slavonskog Broda kao zelenog grada (obnovljivi izvori energije) i potpuna digitalizacija gradske uprave za učinkovitiji servis građanima.

Prateći izborni program, gradonačelnik Mirko Duspara istaknuo je nastavak provedbe uspješnih i jedinstvenih demografskih mjera. Sva prvorođena djeca u obitelji i dalje ostvaruju pravo na vrijednu opremu u iznosu od 5.200 kuna, a uz nju roditelji ostvaruju pravo i na jednokratne novčane naknade kao i na božićnice. Gradonačelnik je istaknuo kako je u izbornom programu kao jedna od točaka stajao i upis sve djece u gradske dječje vrtiće pa se sukladno tomu Grad Slavonski Brod prijavio na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja za dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova. Konkretno, Grad planira izgradnju i opremanje 4 nova vrtića (Naselje Jelas, Naselje Kolonija, vrtić južno od Došenove, uređenje dječjeg vrtića u Vatrogasnom domu) te dogradnju jednog postojećeg (Dječji vrtić Hlapić). Osim predškolskih ustanova, prijavom na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava planira se i rekonstrukcija te dogradnja osnovnih škola na području Grada Slavonskog Broda s ciljem osiguravanja mogućnosti pohađanja jednosmjenske nastave svim učenicima. Uza sve navedeno, u protekloj godini mandata potpisan je i ugovor o pravu građenja s Đakovačko-osječkom nadbiskupijom koja će u Ulici Anastasa Popovića graditi katoličku osnovnu školu.

Tijekom protekle godine mandata, nastavljena je provedba projekta izgradnje obiteljskih kuća na gradskim građevinskim zemljištima pa je samo u zadnjih godinu dana potpisano 20 novih ugovora o pravu građenja obiteljske kuće na gradskim zemljištima. Uoči Božića 8 mladih obitelji uselilo je u nove stanove za mlade, a zbog velikog interesa, nedavno je započela i gradnja dvije nove stambene zgrade u koje će biti smješteno 10 trosobnih stanova.

Govoreći o ulaganjima u infrastrukturu, gradonačelnik Mirko Duspara istaknuo je velike sportske projekte, odnosno dovršetak pomoćnih terena na Stadionu kraj Save, početak gradnje nove južne tribine te dovršetak prve faze projekta rekonstrukcije Športsko-rekreacijskog centra Klasije. Osim sportskih objekata, dovršena je i izgradnja novog autobusnog kolodvora, a nastavljena je i obnova Tvrđave Brod u kojoj su dovršeni infrastrukturni radovi na budućoj Kući tambure, ali i na budućem edukativno-multimedijskom centru gdje će se na poseban način isticati zvjezdarnica. Također, dovršena je i obnova te opremanje Kuće Brlić koja će svoja vrata uskoro otvoriti građanima, ali i turistima koji pristižu u Slavonski Brod. Bespovratna europska sredstva uložena su i u izgradnju Poduzetničkog inkubatora čime su osigurani prostorni i tehnički preduvjeti za razvoj poduzetništva u Slavonskom Brodu.

S ciljem razvoja Slavonskog Broda kao zelenog grada, u proteklih godinu dana izgrađeno je novih više od 20 km pješačko-biciklističkih staza, a u fazi realizacije je i projekt izgradnje botaničkog vrta u Tvrđavi Brod. Nadalje, razmišljajući o mogućnostima korištenja alternativnih oblika energije te nakon provedenih istraživanja o mogućnostima pronalaska geotermalnih izvora, Gradu je dodijeljeno i bespovratnih 60 000 eura za izradu investicijskog koncepta koji će pomoći da Slavonski Brod u budućnosti umjesto plina kao glavni energent grijanja koristi toplu vodu iz termalnih izvora.

Govoreći o području izbornog programa koji je vezan uz potpunu digitalizaciju gradske uprave, gradonačelnik je istaknuo kako je prethodne godine svim građanima omogućen pregled isplata iz gradskog proračuna. Također, potpisan je i Ugovor za sufinanciranje pametnih i održivih rješenja, a dodijeljena sredstva iskoristit će se za projekt uspostave geoinformacijskog sustava što je i jedan od osnovnih preduvjeta za potpunu digitalizaciju gradske uprave.

„Puno više se toga radilo u zadnjih godinu dana od ovoga što je danas prezentirano jer je teško sve obuhvatiti. No, godina dana je brzo prošla i zahvaljujući dobroj suradnji s mojim suradnicima i građanima, odrađen je zaista veliki dio.“, zaključio je gradonačelnik Mirko Duspara na današnjoj konferenciji za medije.  

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave