fbpx
 
 

celje5.jpgU dvodnevnom službenom posjetu gradu Celju (Mestnoj občini Celje)  i županu (gradonačelniku) Bojanu Šrotu boravilo je izaslanstvo grada Slavonskog  Broda predvođeno gradonačelnikom Mirkom Dusparom u kojem su bili i svi pročelnici gradskih upravnih odjela i direktori gradskih trgovačkih društava,  ustanova i turističke zajednice. Osnovna svrha posjete bilo je upoznavanje iskustava Celja u pripremi i izvedbi projekata na području komunalnog, gospodarskog i društvenog razvoja financiranih iz fondova EU, posjeta najvažnijim objektima i razmjena iskustava u funkcioniranju gradskih uprava te ispitivanje mogućnosti projektne, gospodarske i investicijske suradnje kao i ocjena mogućnosti dugoročnog partnerstva dva grada.
   Iznimno susretljivi župan Bojan Šrot, koji već puna tri mandata obnaša čelnu dužnost, kazao je da je s iznimnim veseljem primio
inicijativu iz grada Slavonskog Brodea.
NIKAD ZNATIŽELJNIJI GOSTI CELJA
   -U ovih 11 godina koliko sam župan još nismo ugostili delegaciju koja bi bila tako znatiželjna. Pokazali smo im sve ono čime se ponosimo i razgovarali o organizaciji gradske uprave i javnih službi. S kolegom Dusparom dogovorili smo se da uzvratimo posjet Slavonskom Brodu sredinom ožujka. Očekujem da će to biti temelj dugoročne suradnje dva grada. Razmišljali smo i poželjeli jedno partnersko mjesto iz Hrvatske. Pronašli smo ga u Slavonskom Brodu koji je sličan Celju, ne previše udaljen i vjerujem da će iz ovog posjeta izrasti jedna dogoročna prijateljska konstruktivna suradnja i među stanovnicima oba grada,  ali i između gradskih institucija, škola, sportskih i kulturnih društava i svega ostaloga, kazao je u izjavi za lokalne medije župan Bojan Šrot. 
   Zadovoljstvo sadržajnim boravkom u Celju nije skrivao ni gradonačelnik Mirko Duspara.
CELJE - PRIMJER RAZVOJNOG „BUMA“ !
   -Izuzetno mi je drago šzo sam bio gost u Celju i iskoristio bih priliku posebno se zahvaliti gospodinu županu Šrotu na svemu što je pružio brodskoj delegaciji. Uspjeli smo u dva dana na brzinu obići dosta toga i moram priznati da sam ugodno iznenađen. Znao sam da je Celje jako gospodarsko središte, da ima dosta industrije, ali sad sam imao priliku upoznati i nepoznato Celje iz daleke prošlosti, pokrajinski muzej s arheološkim nalazima iz 1. stoljeća pa do impresivne srednjovjekovne tvrđave celjskih grofova. Grad Celje je primjer grada koji je zadnjih desetak godina napravio razvojni „bum“ ne samo u okvirima Slovenije već i Europske Unije.  To se može zahvaliti dobroj gradskoj upravi čija su djela posvuda vidljiva. Budući da se Hrvatska primiče ulasku u EU, ovo je bila prilika da iskoristimo veliko iskustvo gradske uprave Celje u korištenju pretpristupnih, a kasnije iz strukturnih fondova. Ako možemo negdje to naučiti, sigruno to možemo najbolje na primjeru Celja. Zahvaljujem se i gospodinu Šrotu i svim suradnicima koji su nam bili na raspolaganju u ova dva dana, pozivamo ih u grad Slavonski Brod i trudit ćemo se uzvratiti im na gostoprimstvu koje smo doživjeli u Celju, istaknuo je gadonačelnik Mirko Duspara, vođa brodskog izaslanstva koje je u razgovorima s čelnicima celjske gradske uprave doznalo za niz ideja koje bi se lako mogle primjeniti i u Brodu (gradska blagajna, servis 24 sata i dr.).
U OŽUJKU UZVRATNI POSJET CELJANA
Celje i Slavonski Brod imaju dosta sličnosti, od veličine do smještaja uz rijeku i niza zajedničkih komunalnih projekata.
   -Obišli smo važan projekt pročistača otpadnih voda koje je Celje već uspjelo ostvariti iz predpristupnih fondova, a mi smo sada u završnoj fazi istog projekta preko IPA fonda. Što je vrlo bitno za zaštitu okoliša, imali smo ovdje priliku vidjeti lijep primjer kako se zbrinjava i koristi komunalni otpad (regionalni centar za gospodarenje otpadom i toplanu) i mislim da se i ovo jednim dijelom može primjeniti i u Slavonskom Brodu, zaključio je Duspara.
Uz posjet celjskim kulturnim znamenitostima (pokrajinski muzej, dvorac Stari grad) članovi brodskog izaslanstva obišli su i regionalni centar za gospodarenje komunalnim otpadom i toplanu u kojoj se spaljuje otpad, uređaj za pročišćvanje otpadnih voda, Športski park Celje s novom dvoranom Zlatorog i nogometni stadion Arena Petrol, Regionalnu razvojnu agenciju i Tehnopolis, vrtiće, osnovne škole, gradsku tržnicu...

 

celje1.jpg celje2.jpg 
celje3.jpg  celje4.jpg 

 

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave