fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

Statistički podaci Grada Slavonskog Broda iz 2021. godine ponovno pokazuju pozitivne demografske trendove. Naime, tijekom 2021. godine rođeno je 465 djece s prebivalištem u Slavonskom Brodu što je za 17 više od prethodne 2020. godine. Zahvaljujući navedenom, za nekoliko godina u našem gradu bit će upisan jedan školski razred više.

Uvjeti za rast i razvoj u Slavonskom Brodu isti su za sve, a tomu u prilog svjedoči i pronatalitetna mjera darivanja prvorođene djece u obitelji opremom za novorođenčad u vrijednosti od 5.200 kuna. Ova mjera, koju je Grad Slavonski Brod uveo prvi u Republici Hrvatskoj, svoj prvorođenoj djeci, bez obzira na financijske mogućnosti roditelja, osigurava krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode. Za one roditelje koji već posjeduju opremu, osigurana je novčana pomoć od 1.000 kuna kako bi nadopunili ono što im nedostaje, a Grad isplaćuje i jednokratnu naknadu za novorođenčad koja za prvo dijete iznosi 2.500 kuna, za drugo dijete 3.500 kuna te za treće i svako sljedeće dijete 5.000 kuna. Osim navedenog, sva djeca rođena u tekućoj godini ostvaruju pravo i na božićnicu u iznosu od 750 kuna.

Osim pomoći usmjerenoj prema novorođenčadi, Grad Slavonski Brod jedinstvenim demografskim mjerama  omogućava i rješavanje stambenog pitanja mladih po izrazito povoljnim uvjetima. Mladima obiteljima tako su na raspolaganju gradski stanovi za koje uplaćuju mjesečni najam, a nakon deset godina stan mogu otkupiti od Grada prilikom čega im uplaćena najamnina umanjuje kupoprodajnu cijenu stana. Osim ove mjere stambenog zbrinjavanja, mladim obiteljima koje žele ostati živjeti u Slavonskom Brodu nudi se mogućnost zakupa gradskog zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće na razdoblje od 99 godina pri čemu također zemljište mogu nakon deset godina otkupiti od Grada.

Grad Slavonski Brod ne zaboravlja na najmlađe građane niti nakon rođenja pa tako sufinancira boravak djece u dječjim vrtićima i u potpunosti financira radne materijale za sve učenike osnovnih škola kao i materijale za likovni pribor za učenike prvih razreda. Najugroženijoj djeci osigurana je i školska prehrana kroz projekt „Lunchbox“,a sufinancira se i boravak učenika u produženom boravku. Učenicima su na raspolaganju i pomoćnici u nastavi te stručni komunikacijski posrednici kao i pomoćnici u vrtićkim ustanovama koji pomažu djeci s poteškoćama u razvoju. Zahvaljujući energetskoj obnovi i izgradnji vrtićke te školske infrastrukture, slavonskobrodska djeca imaju uvjete za siguran i kvalitetan razvoj, a nadogradnjom školskih ustanova stvaraju se i uvjeti za uvođenje jednosmjenske nastave zahvaljujući kojoj će djeca moći više vremena provoditi sa svojim roditeljima i tako si osigurati kvalitetan psihološki i intelektualni rast. Nedavno je, zahvaljujući projektu OBITELJ +, produžen i rad tri dječja vrtića u poslijepodnevnim i večernjim satima s ciljem osiguravanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života u onim obiteljima koje imaju polaznike programa ranog i  predškolskog odgoja.

Grad Slavonski Brod posljednjih se godina istaknuo kao pozitivan primjer provedbe demografske politike u Republici Hrvatskoj i jedan je od rijetkih koji se može pohvaliti pozitivnim demografskim pomacima.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave