fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

svecvijece231209.jpgDanas je u dvorani Glazbene škole upriličena svečana sjednica Gradskog vijeća Slavonskog Broda u povodu Božićno-novogodišnjih blagdana na kojoj su uz gradske vijećnike nazočili i brojni gosti: Brodsko-posavski župan Danijel Marušić sa zamjenicima, saborski zastupnici Šima Đurđević, Suzana Bilić-Vardić i Sonja Šimunović, dekan brodskog dekanata preč. Andrija Djaković, brojni predstavnici gospodarskog, kulturnog, obrazovnog i javnog života, vjerskih zajednica, nacionalnih manjina i udruga. Svečani blagdanski ugođaj upotpunili su prigodnim nastupima solistica na glasoviru Ana Dadić i pjevački zborovi Klasične gimnazije fra Marijan Lanosović i Glazbene škole Slavonski Brod pod ravnanjem prof. Hrvoja Špicera.
GRADONAČELNIK MIRKO DUSPARA: Zadovoljstvo ostvarenim u 2009.
U osvrtu na ostvareno u ovoj godini gradonačelnik Mirko Duspara izrazio je  uvjerenje kako će 2009. usprkos posljedicama globalne ekonomske krize biti upamćena po  brojnim pozitivnim pomacima i ostvarenju niza značajnih projekata koji su život u Slavonskom Brodu učinili ljepšim i ugodnijim, od nastavka izgradnje komunalne infrastrukture do gradnje socijalnih stanova, školske dvorane na Koloniji, kapele Svete Ane, novog dječjeg vrtića, dogradnje stadiona S.Vlajnić-Dida i NK Amater, uređenja spomen-doma D.Tadijanović do dobivanja prestižnih nagrada „Zeleni cvijet“ i „Grad prijatelj djece“.
   -U proteklih nepunih sedam mjeseci novoga mandata, usprkos stalnim prijetnjama blokade Grada zbog ovrha gradskih zemljišta u sudskom slučaju Korčula, ipak smo na kraju  uspjeli spriječiti pljačku gradske imovine, izbjeći  najcrnje scenarije  i  u takvim  uvjetima ostvariti sve  planirane gradske  projekte s čime  ovu  godinu  dočekujemo zadovoljni. I u ovoj, zbog  udara globalne  recesije i krize, iznimno teškoj godini  pokazali smo da se racionalnim trošenjem proračunskih sredstava može puno toga napraviti i novac usmjeriti u ulaganja u započete i nove kapitalne projekte.  Zbrajajući sve učinjeno, mislim da se posljedice krize u gradu Slavonskom Brodu nisu osjetili u tolikoj mjeri, kao u  nekim  drugim sredinama. Uspjeli smo ostvariti sve što smo  započeli i planirali, što je i svima vidljivo. U iznimno teškoj godini na izmaku grad Slavonski Brod proveo je sve usvojene antirecesijske mjere koje su pomogle gospodarstvu i stanovništvu da lakše podnesu teret krize. Na kraju godine zahvaljujem se svim  članovima Gradskog vijeća na dobroj suradnji u proteklom razdoblju.
Zahvala i djelatnicima Gradske uprave, gradskim ustanovama i poduzećima, brojnim udrugama, vanjskim suradnicima, medijima i  svima onima koji su svatko na svoj način pridonijeli  napretku grada Slavonskog Broda u 2009. godini. Iako živimo u teškim vremenima, želimo i dalje širiti pozitivnu energiju i zajedništvo  sa svima koji vole naš grad. Tako ćemo lakše svladati i izdržati sve poteškoće, a Slavonski Brod učiniti mjestom ugodnog života. Kao što smo izdržali ovu nimalo laku godinu, uvjeren sam da nema mjesta  bojazni  da ćemo s jednakom odlučnošću dočekati sva iskušenja koja nam donosi 2010. godina, istaknuo je gradonačelnik Duspara.
PREDSJEDNIK VIJEĆA MIJO GOLUBIČIĆ: Gledati i osluškivati glasove građana
   -U gradskoj vijećnici dominira želja da nam dobro Brođana bude prvim i osnovnim razlogom zbog kojeg u toj vijećnici i jesmo, kazao je u prigodnom obraćanju predsjednik Gradskog vijeća Mijo Golubičić, uvjeren da su proračunske stavke ono što bi i velika većina Brođana prihvatila.
   -Mi vijećnici imamo brojne prilike slušati, ali moramo i dobro gledati i osluškivati te glasove građana, kako bi njihov novac usmjerili onako kako bi to i oni sami željeli. Siguran sam da naš grad ima budućnost i na nama je da u nju uložimo sve svoje znanje, dobre namjere i sposobnosti koje imamo. Naša sudbina je u našim rukama. Stoga i ne dvojim da će rezultati biti tako očiti da ih nitko dobronamjeran neće moći osporiti. Uvjeren sam da je jedini i pravi smisao političkog djelovanja u lokalnoj zajednici upravo u tome da čini sve što može kako bi građanima bilo bolje, a njihov zajednički život, skladniji, mirniji i ugodniji, zaključio je predsjednik Gradskog vijeća Mijo Golubičić čestitajući svima Božić sa željom da nova 2010. godina donese puno dobroga.
   Božićne čestitke i pozdrave Đakovačko-osječkog nadbiskupa dr. Marina Srakića prenio je dekan brodskoga dekanata preč. Andrija Djaković.

svecvijece2.jpg

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave